3 tips om je badkamer op een praktische manier in te richten

3 tips om je badkamer op een praktische manier in te richten

juni 23, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Veel mensen hebben moeite met het inrichten van hun badkamer. Dit is niet echt gek, want met het aanbod en de keuzes die tegenwoordig mogelijk zijn, is een beslissing nemen één van de lastigste dingen. Want welk soort badkamertegels ga je plaatsen en van welke indeling maak je gebruik? Niet alleen zal de uitstraling van de badkamer hier effect van hebben, maar ook het soort materiaal dat je gebruikt zal invloed hebben op de levensduur van je badkamer. Er zijn dis veel dingen die je jezelf kan afvragen, maar hoe richt je jouw badkamer nou op de meest praktische manier in?  

Tip 1 Maak gebruik van hangende meubels 

Niet iedereen is bekend met het concept van hangende meubels. Dat is zonde, want toch zijn deze meubels erg handig bij het creëren van meer ruimte in je badkamer. Zo kan je de wastafel of de badkamerkast van de vloer af plaatsen zodat er nog genoeg ruimte over is op de vloer. Dit oogt ten eerste ruimtelijk en praktisch én zorgt ervoor dat je de vloer gemakkelijker schoon kan houden.  

Tip 2 Kies voor een inloopdouche met glazen wanden 

Deze tip is best nauwkeurig geformuleerd, maar dat komt doordat de combinatie van deze twee elementen een geweldig resultaat kan bieden. Door een glazen inloop douche aan te schaffen onderbreek je niet het design van de douche en laat je het in elkaar overvloeien. Resultaat is dat je badkamer erg schoon en overzichtelijk oogt. 

Tip 3 Gebruik slimme opbergideeën 

Niemand wil een badkamer inlopen waar alle spullen overal liggen. Dit zorgt voor een rommelige en onoverzichtelijke uitstraling, wat geen positief effect heeft op je badkamer. Daarom kan je gebruik maken van slimme opbergideeën. Hang bijvoorbeeld aan je douchecabine een rek met je benodigde douchespullen of hang je handdoeken aan een plank aan de zijkant van je douche. Plekken die niet snel gezien worden, maar die ruimte bieden om dingen in op te bergen. 

Maak nog meer ruimte in je badkamer 

Deze tips zijn voornamelijk goed te gebruiken om meer ruimte te creëren in je badkamer. Om je badkamer nog meer een geheel te laten doen lijken is het een goed idee om de stijl van je badkamer te bepalen. Klassiek, vintage of modern? Dit zie je vaak ook terug in de keuken en aan de keuken tegels. Het zorgt er namelijk voor dat alles in elkaar overloopt, wat meer orde en ruimte geeft aan je ruimte.