3 Voordelen van Geurkaarsen

3 Voordelen van Geurkaarsen

januari 24, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Geurkaarsen helpen de levenskwaliteit te verbeteren, stimuleren een goed humeur, reguleren de werking van de inwendige organen, versterken de eetlust en helpen zelfs om je thuis te verwarmen door je gemakkelijk in contact te brengen met andere mensen.

Houdt je van aangename geuren? Geurkaarsen hebben aroma’s die je enorm inspireren, harmoniseren en ontspannen. In dit artikel delen we 3 voordelen van geurkaarsen voor het hele gezin. Bekijk ze!

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een therapeutische techniek die wordt gebruikt in de alternatieve geneeskunde. Door middel van geuren kun je ontspanning bereiken, je losmaken van elke moeilijke situatie en zelfs de stress van het dagelijks leven bestrijden. Er zijn veel opties om dit te bereiken, zoals essentiële oliën, maar geurkaarsen zijn een zeer betaalbare optie.

Wat zijn de voordelen van geurkaarsen? 

Geurkaarsen hebben een overvloed aan voordelen, wij kunnen je drie belangrijke voordelen van het gebruik ervan noemen: 

Emoties in evenwicht

Er is een geur die je terugbrengt naar de goede oude tijd! Geurkaarsen hebben de bijzonderheid dat zij een toestand van totale ontspanning teweegbrengen in de ruimten waar wij ze plaatsen, waardoor een overbelaste omgeving nu iets lichter aanvoelt en mensen tot rust komen, waardoor het gevoel van angst, vrees of welke aandoening dan ook wordt verlicht.

Dit is een enorm voordeel, vooral voor je en de leden van jouw huishouden, want als je een zeer energiek lid van jouw huishouden hebt en je wilt dat hij of zij rustiger wordt, dan zijn deze kaarsen daar geweldig voor. 

Ontwikkeling organen

Geurkaarsen stimuleren de harmonieuze en gezonde ontwikkeling van de inwendige organen in ons hele lichaam, waardoor ze optimaal kunnen functioneren. Kaarsen met citrusgeur kunnen helpen de bloeddruk te reguleren. Citroenessence voorkomt hoofdpijn en stimuleert de schildklierfunctie. Appelparfum helpt tegen migraine pijn. 

Verminderen de gevolgen van sommige ziekten

De geur van kaarsen heeft zo’n bijzondere kracht dat het helpt om de bijwerkingen die kunnen worden veroorzaakt door verschillende kwalen of ziekten van het lichaam, aanzienlijk te verminderen. Zo helpt sandelhout essence, dat een subtiel en warm aroma heeft, bij artritis en ademhalingsproblemen zoals astma, bronchitis en verkoudheid. Dennenessence, die licht en fris geurt, verlicht stress, spierpijn, keelklachten en reuma. Eucalyptus vergemakkelijkt de ademhaling, is een natuurlijk antisepticum bij uitstek en heeft een verdampend effect, waardoor eventuele spasmen worden verminderd. Geurkaarsen kunnen je helpen bij verschillende soorten kwalen en harmoniseren alle ruimten in jouw huis, waardoor je zich veel kalmer, gezelliger en meer ontspannen voelt.

Bron: jtbouw