4 originele ideeën voor in een fotolijst

4 originele ideeën voor in een fotolijst

juni 30, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Heb jij nog wat (oude) fotolijstjes in huis liggen en weet je niet wat je er in moet doen? Posters en foto’s heb je al genoeg aan de wand hangen en je wil graag iets creatiefs maken van deze lijsten? Lees dan snel verder. In dit artikel geef ik je namelijk inspiratie hoe jij je fotolijsten creatief op kunt fleuren. Hierdoor weet jij in ieder geval zeker dat je unieke kunst in huis hebt hangen en dat iemand anders niet hetzelfde heeft.

Je eigen kunst

Te beginnen met het maken van je eigen kunstwerken. Dit kan van alles zijn. Kun je goed tekenen? Maak dan een mooie tekening en lijst deze in. Hou je van schilderen, maar ben je er niet zo goed in? Geen probleem, wanneer je het zelf gemaakt hebt is het altijd leuk. Zo kun je bijvoorbeeld ook samen met je kinderen verschillende lijstjes maken. Persoonlijke kunst is toch een stuk leuker dan gekochte kunst?

De natuur in een lijstje

Een poster van de natuur in een lijstje is leuk, maar hoe leuk is het als je letterlijk de natuur in een lijstje stopt? Wellicht heb je vroeger weleens bloemen gedroogd tussen boeken. Vervolgens deed je er vaak niks mee en belandde het al snel in de prullenbak. Het kan ook erg leuk staan om wat (gedroogde) bloemen en blaadjes in een fotolijstje te stoppen. Nog leuker, maak ieder seizoen een nieuw lijstje met de bloemen, bladeren en takken die op dat moment te vinden zijn. 

Het stoffige lijstje

Met het stoffige lijstje bedoel ik niet dat de fotolijst zelf stoffig is, al kan dat natuurlijk ook. In dat geval, doekje erover en klaar. Heb je nog een aantal oude stofjes over van je tijd als naaister? Of is dat te gekke shirt nu toch echt te klein, maar wil je hem absoluut niet wegdoen omdat je de print zo leuk vindt? Breng deze stoffen opnieuw tot leven door ze te verwerken in een fotolijst. Maak er de leukste creaties van zodat je er altijd nog naar kunt kijken. 

Pak je lijstje in

Heb jij laatst een leuk cadeautje gekregen, maar was het inpakpapier eigenlijk nog leuker? Dan is het natuurlijk zonde om dit weg te gooien. Ook dit kun je prima in een lijstje stoppen, mits het niet al te verkreukt is natuurlijk. Wil je niet het hele lijstje hiervoor gebruiken, dan kun je het ook als passe partout gebruiken. Zo heb je alsnog een bijzonder, fleurig lijstje.