4 redenen om een dakdekker in te schakelen!

4 redenen om een dakdekker in te schakelen!

april 6, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Heb je schade aan je dak of is je dakbedekking aan vervanging toe? Dakdekken in een specialistisch beroep waar veel kennis voor nodig is. Kleine reparaties zou je in principe zelf kunnen doen, maar het is zeker niet aan te raden. De gevolgen als het misgaat zijn groot. Lees in dit artikel waarom je een dakdekker zou moeten inschakelen voor al je dakwerkzaamheden.

De dakdekker heeft voldoende kennis en ervaring

Dakdekken is een specialistisch beroep waar ontzettend veel bij komt kijken. Erkende dakdekkers volgen daarom ook een intensieve opleiding en laten zich regelmatig bijscholen. Ook de praktijk leert: door een combinatie van kennis en ervaring weet de dakdekker precies hoe de werkzaamheden correct moeten worden uitgevoerd. Je kunt ook voor advies bij de dakdekker terecht. 

Dakwerken vinden vaak op grote hoogte plaats. Wanneer je normaal gesproken geen last hebt van hoogtevrees, kan je dit toch overvallen wanneer je eenmaal bezig bent. Dit brengt gevaarlijke situaties met zich mee. Dakdekkers hebben niet alleen over de juiste kennis om op grote hoogte te werken, ze beschikken ook over de juiste materialen om veilig te werken. 

De dakdekker beschikt over het juiste gereedschap

Voor dakwerken heb je veel meer gereedschappen nodig dan het basis gereedschap wat iedereen in huis heeft. Naast dat jezelf vaak niet beschikt over de juiste kennis en ervaring, is het ook niet handig om maar aan de slag te gaan met het gereedschap wat je wel hebt. Je loopt namelijk het risico het probleem nog groter te maken dan het al is. Van een dakdekkersbedrijf weet je zeker dat ze beschikken over het juiste gereedschap. Ben je op zoek naar een dakdekker? Op Dakdekkers Gids vind je een handig overzicht van alle dakdekkers in Nederland.

Je bent verzekerd van een goede kwaliteit en garantie

Door een dakdekker in te schakelen weet je zeker dat de dakwerkzaamheden goed worden uitgevoerd. Je bent verzekerd van een goede kwaliteit en je hebt garantie op de werkzaamheden. 

Voor extra zekerheid, kun je kijken of het dakdekkersbedrijf beschikt over een keurmerk. Bijvoorbeeld het KOMO-keurmerk: het belangrijkste keurmerk in de bouw. Wanneer de dakdekker niet beschikt over dit keurmerk, zegt dit niet per se iets over de kwaliteit van de werkzaamheden. 

Je bespaart jezelf veel tijd, geld en frustratie 

Door dakwerken uit te besteden aan een dakdekker bespaar je jezelf veel tijd, geld en frustraties. De tijd die je in de dakwerken wilde steken, kun je nu besteden aan iets anders. Ook bespaar je jezelf ontzettend veel frustratie. 

Wanneer je zelf dakwerken uitvoert, kan het gebeuren dat er per ongeluk nog mee beschadigd of kapotgaat. Het probleem is dus niet verholpen of nog erger dan eerst: het kost veel extra geld om deze schade te herstellen.