5 Top manieren om een prachtige hal te maken

5 Top manieren om een prachtige hal te maken

oktober 27, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Er zijn veel goede redenen te bedenken om de moeite te nemen om jouw hal prachtig te maken. Het is tenslotte het eerste deel van jouw huis dat je familie en vrienden tegenkomen wanneer ze bij jou op bezoek komen. En is het deel van de woning dat jou na een zware dag elders als eerste begroet. Of je nu voor iets leuks en kleurrijks wilt gaan of liever iets kalms en rustgevend. We hebben hier 5 stijlvolle gang ideeën om je op weg te helpen.

Maak jouw eigen design statement 

Een gang kan in veel gevallen een te krappe ruimte zijn om met groot meubilair op te vullen. Een dressoir of consoletafel kan daarentegen zeer handig als een soort landingsplaats voor je sleutels, portefeuille en post werken.

Maar het is natuurlijk ook een stijlvol meubelstuk om de toon voor de rest van de inrichting van jouw huis te zetten. En is bovendien voor smalle gang ideeën toepasbaar. Je zou in plaats van een consoletafel ook voor een ondiepe buffetkast kunnen gaan. Zo’n kast is zonder meer visueel omvangrijker. Maar neemt in de meeste gevallen niet meer vloeroppervlak in en biedt ook veel meer opbergruimte.

Creëer een warme en rustieke welkom plaats

Een hal kan met de juiste magische design touch als een knuffel aanvoelen. Doe dit door knusse en slimme meubels plus woonaccessoires aan te brengen. Zoek bijvoorbeeld naar een gezellige antieke houten bank en combineer deze met diverse zachte texturen, zoals een natuurtapijt.

Je kunt de gangruimte ook met houten wandpanelen en een natuurstenen vloer uitvoeren. Verzacht al deze ‘harde elementen’ dan prettig met kussens en seizoensbloemen. Vooral in een zeer smalle gang met heel weinig ruimte voor meubels of omvangrijke decoraties. Maak je op deze wijze toch nog een bijzonder goede indruk.

Plaats de juiste deurmat op maat

De hal is vaak een verwaarloosd onderdeel van het huis als het om decoratie gaat. Een geweldige manier om direct wat meer interesse aan de hal toe te voegen, is door van de juiste deurmat op maat gebruik te maken. Het zorgt met haar aangename textuur en kleur voor een zachte, warme landing bij het betreden van jouw woning. Plus het zorgt als belangrijke vuilwerende barrière niet alleen voor een schoon huis, maar een op maat gemaakte deurmat is ook een fraaie eyecatcher.

Stel een galerijmuur samen

Sommigen personen zien misschien liever een lege gang, maar anderen zien het als een perfecte plaats om een persoonlijke kunstgalerij te creëren. Het ophangen van allerlei familieportretten, foto’s en kunstwerken is een uiterst eenvoudige oplossing om jouw gang transformatie een persoonlijk tintje te geven. Door bijvoorbeeld voor bijpassende lijsten in één tint te gaan, ontstaat er al vlot een samenhangend geheel. Hoe groter je kunstgallerij, hoe minder rommelig jouw gang aan zal voelen.

Onderschat nooit de unieke kracht van een spiegel

Spiegels zijn het magische hulpmiddel van veel interieurontwerpers. Ze worden onder meer gebruikt om verschillende boeiende optische illusies te creëren. Ze creëren niet alleen de illusie van meer ruimte en fleuren vervelende donkere hoeken op. Maar ze weerkaatsen ook schitterend alle kleuren van de ene kant van de gang naar de andere. Ze kunnen zelfs deuropeningen imiteren, zoals ‘portalen naar andere werelden’!

Onthoud daarnaast ook goed, dat hoe groter de spiegel is, hoe meer licht je kunt weerkaatsen. Een staande spiegel kan daarbij gemakkelijk tegen een muur worden geplaatst. En zal in veel gevallen een indrukwekkend middelpunt voor jouw gang zijn.

Met een slimme planning en stijlvolle kenmerken kan ook jouw hal thuis vrij gemakkelijk zowel functioneel als mooi worden. We hopen dat de bovenstaande gang ideeën jouw hal de wow-factor zullen geven die jij zoekt.