8x originele vakantiesouvenirs voor in je huis

8x originele vakantiesouvenirs voor in je huis

februari 14, 2023 0 Door Rik Veldhuizen

Vakanties zijn de perfecte manier om te ontspannen. En hoe leuk is het dan om een klein souvenirtje mee te nemen voor in je huis? Zo kun je na je vakantie nog lang nagenieten en terugdenken aan al die mooie herinneringen. Een sleutelhangertje hier, een magneetje daar… Maar wat zijn nu écht leuke en originele souvenirs om aan te schaffen tijdens je vakantie?

#1 Typische delicatessen

Voor liefhebbers van eten en drinken zijn er ontzettend veel leuke souvenirs die te vinden die je zelf kunt gebruiken in je keuken. Of het nu gaat om specerijen of bepaalde kruiden. Het is een geweldige manier om de smaken en geuren van je vakantiebestemming in huis te brengen. 

#2 Rieten vlechtwerk uit Madeira

Handgemaakte souvenirs zijn altijd een groot succes. Dat komt omdat ze origineel en afwisselend zijn. Op het Portugese eiland Madeira worden veel souvenirs gemaakt van vlechtwerk. Hierbij kan je denken aan een leuke picknickmand, mooie wanddecoratie voor aan de muur of een broodschaal voor op je eettafel. Zo kan je nog lang terugdenken aan je bijzondere vakantie in Madeira. En niet alleen in Madeira, maar ook meer bestemmingen vind je items van rieten vlechtwerk. 

#3 Een glazen potje gevuld met zand

Heb jij een bijzonder moment meegemaakt op het strand? Een huwelijksaanzoek of misschien wel een romantische nacht? Dan is het leuk om je herinnering hieraan levend te houden door een klein beetje zand van het strand mee naar huis te nemen. Thuis kun je dit in een mooi glazen potje vullen zodat je het ergens neer kan zetten. 

#4 De lekkerste wijnen

Ben je op je vakantie aan het genieten van een heerlijk diner met lekkere wijn? Dan neem je toch gewoon een flesje (of doosje) mee terug naar huis? In verschillende Spaanse, Franse en Italiaanse regio’s is het heel gebruikelijk om wijnen te kopen als souvenir. Zo kan je tijdens je maaltijd thuis, de smaak van je kleinschalige vakantie in Toscane opnieuw proeven.

#5 Mooie schelpen en slakkenhuisjes

Maak jij graag wandelingen over het strand en kom je altijd terug met de mooiste schelpen? Dan neem je er toch gewoon een paar mee naar huis. Koraal en grote schelpen kunnen beschermd zijn, dus check wel altijd goed de regels voor het meenemen hiervan. Hoe mooi je vondsten ook kunnen zijn, het is niet altijd toegestaan om dit mee te nemen naar huis.

#6 Een uniek kunstwerk voor aan de muur

Kunstwerken en andere handgemaakte items zijn een geweldige manier om de unieke sfeer van jouw vakantie in huis te brengen. Hierbij kun je denken aan een uniek kunstwerk aan de muur, maar ook aan een bijzonder beeldhouwwerk, keramiek of houten objecten. Die zijn niet alleen heel mooi om te zien, maar geven ook een persoonlijke touch aan je interieur. 

#7 Bijzondere foto’s

Tijdens je vakantie maak je altijd de mooiste foto’s. Hoe leuk is het om je mooiste foto aan de muur te zien stralen? Laat je mooiste foto uit vergroten en druk hem af op een canvas of ander materiaal. Hierdoor kun je iedere keer weer terugdenken aan die fijne vakantie in dat bijzondere boutique hotel op Madeira.

#8 Een prachtig vloerkleed uit Marrakech

Ga jij op vakantie naar Marrakech? Dan zal je onder de indruk zijn van alle mooie items die je hier tegenkomt. Maar wat er écht uitspringt in Marrakech zijn de prachtige Berber tapijten; geweldig voor in je interieur. Er zijn verschillende winkels in Marrakech waar je deze kunt aanschaffen, in alle kleuren en maten. En de kwaliteit van deze kleden is uitstekend! 

Welke souvenirs heb jij al in je huis liggen en welke neem jij de volgende keer mee van je vakantie? Op iedere bestemming zijn er talrijke souvenirs te vinden die mooi in je huis staan. Dus laat die typische magneten en sleutelhangers de volgende keer liggen en kies voor een origineel souvenir!