Alles wat je moet weten over plant terrariums

Alles wat je moet weten over plant terrariums

juni 9, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Heb jij groene vingers? Zo niet, maak je dan geen zorgen! Je kunt nog steeds genieten van de schoonheid van planten door middel van een plant terrarium. Een plant terrarium is een bak met aarde en planten. Ze kunnen gemaakt worden van veel verschillende materialen, zoals glas, plastic of metaal. Planten terrariums worden steeds populairder omdat ze gemakkelijk te onderhouden zijn en een vleugje natuur toevoegen aan elke kamer. In deze blogbijdrage bespreken we de basisprincipes van plant terrariums en geven we enkele tips over hoe je er zelf een kan maken!

Wat is een plant terrarium?

Een plant terrarium is een bak met aarde en planten. Ze kunnen gemaakt zijn van veel verschillende materialen, zoals glas, plastic of metaal.

Er zijn twee soorten planten terrariums: open en gesloten. Open terrariums hebben geen deksel, terwijl gesloten terrariums dat wel hebben. Gesloten terrariums creƫren hun eigen microklimaat, waardoor ze langer kunnen blijven staan zonder water te geven, het doel is zelfs dat ze na een tijdje helemaal geen water of aandacht meer nodig hebben maar volledig zelfvoorzienend zijn. Gesloten terrariums vergen op het begin echter meer onderhoud dan open terrariums, omdat je de vochtigheidsgraad in de bak regelmatig moet controleren.

Waarom plant terrariums trending zijn

Plant terrariums worden om een aantal redenen steeds populairder. Ten eerste zijn ze gemakkelijk te verzorgen. Het enige wat je hoeft te doen is de planten water geven en ervoor zorgen dat de grond vochtig is. Ten tweede voegen plant terrariums een vleugje natuur toe aan elke kamer. Ze kunnen een ruimte opvrolijken en meer uitnodigend maken. Ten derde zijn planten terrariums relatief goedkoop. Je kunt ze vinden in de meeste huishoudelijke winkels of online.

Hoe maak je je eigen plant terrarium

Je eigen plant terrarium maken is een leuk en gemakkelijk project dat iedereen kan doen! Hier zijn enkele tips over hoe te beginnen:

  • Kies een bak. Plant terrariums kunnen gemaakt worden van veel verschillende materialen zoals glas, plastic of metaal.
  • Kies planten die klein zijn en ongeveer evenveel water nodig hebben.
  • Leg wat stenen of kiezels op de bodem van de bak voor de afwatering.
  • Doe een laagje aarde over de stenen of kiezels.
  • Plant je planten in de aarde en geef ze water.
  • Zet je plant terrarium op een lichte, zonnige plek.

Zo, daar heb je het! De grondbeginselen van de plant terrarium. Nu je er meer over weet, waarom probeer je er niet zelf een te maken? Het is een leuk en gemakkelijk project dat iedereen kan doen! Bedankt voor het lezen!