Alles wat je wil weten over het isoleren van je zolder

Alles wat je wil weten over het isoleren van je zolder

december 23, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Het isoleren van je zolder brengt veel voordelen met zich mee. Voordat je begint aan deze klus wil je natuurlijk alles weten hierover. Het isoleren van je zolder is niet heel erg veel werk, maar je kan het beter wel in een keer goed doen, en voor dat dat lukt moet je natuurlijk wat informatie hierover verzamelen. In deze blog lees je meer over het isoleren van je zolder. 

Hoe doe je het?

Er zijn verschillende manieren waarop je je zolder kan isoleren. Je zolder kan geïsoleerd worden via het dak, maar ook via je zoldervloer. Dit is een beetje afhankelijk van wat de bestemming van je zolder is. Gebruik je het enkel als opslag, dan is het handig om je zoldervloer te isoleren. Gebruik je de zolder ook om bijvoorbeeld te studeren, te werken of te slapen, dan ga je eerder voor een isolatie in het dak. Hoe je een zolder isoleert verschilt per optie. Over het algemeen komt het wel altijd neer op het inspuiten of inleggen van isolatieplaten onder het dak of onder de zoldervloer. Het is het makkelijkste om een isolatie expert in te huren, die voor jou de isolatie legt. Zo weet je zeker dat het in een keer goed gebeurd. 

Wat kost het?

De prijs van je zolder isoleren verschilt ook per methode en per materiaal. De dikte van het gekozen isolatiemateriaal is van belang. Ook de isolatiemethode en de afwerking verschillen in kosten. Gemiddeld kost het €20 tot €40 per vierkante meter om je zolder te isoleren. Bij het isoleren van de binnenzijde van je dak kunnen de kosten echter wel oplopen tot €65 per vierkante meter. Vraag vrijblijvend een aantal offertes aan, zodat je goed kan vergelijken tussen verschillende bedrijven. Zie het isoleren van je dak wel als een investering, want uiteindelijk bespaar je er wel geld mee door dat je energierekening lager zal worden.