Badkamer renoveren? Dit moet je weten.

Badkamer renoveren? Dit moet je weten.

december 2, 2020 0 Door Rik Veldhuizen


Badkamerreparaties zijn een klus die steeds meer mensen zelf doen. Het denken over interieurontwerp en decoratie, het kiezen van de juiste materialen en het repareren van de badkamer kan je zelf doen, als je een thuiservaring hebt. Dit bespaart u veel geld, omdat u geen dure aannemer hoeft in te huren. De badkamervloer is het eerste deel van de badkamer dat gerepareerd moet worden. Een zelf nivellerende vloer, of “gietvloer” in een populaire taal. Vaak kan deze vloer alleen door een specialist worden gelegd. We raden echter aan om er in te investeren omdat het een goede basis is voor het renoveren van uw badkamer. De populariteit van gietvloeren is niet verwonderlijk, want dit type vloer heeft verschillende

voordelen van een gegoten vloer

De reden voor de gegoten vloer is dat deze gemakkelijk te onderhouden is.
De das is zeer eenvoudig te reinigen. Omdat dit type vloer geen randen of naden heeft, kleeft het vuil nauwelijks aan de vloer. Dit is een echt pluspunt, vooral in vochtige omgevingen zoals de badkamer. U kunt de vloer eenvoudig reinigen met een stofzuiger en dweil. Dit is een van de redenen waarom mensen vaak kiezen voor een gietvloer.

Een waterafstotende laag

De gietvloer kan ook in de doucheruimte worden geplaatst. Gietvloeren kunnen worden voorzien van een speciale coating die de vloer waterdicht maakt. Zo kunt u de vloer in de badkamer uitbreiden in de douchecabine voor een zeer moderne uitstraling, wat ook een goede optie is voor mensen met een laag budget.

De essentie van een goede installatie

Als de gietvloer goed zit, kan hij 20 of 30 jaar meegaan. Deze lange levensduur van de vloer bevestigt de lange levensduur van de gietvloer. Bovendien kunt u nu vloeren in alle soorten, vormen en kleuren installeren, zodat u de vloer kunt afstemmen op de rest van uw badkamer.