Buikspek op de op de egg bbq: een heerlijk sappige en knapperige traktatie

Buikspek op de op de egg bbq: een heerlijk sappige en knapperige traktatie

augustus 9, 2023 0 Door Rik Veldhuizen

Buikspek is een favoriete vleessoort en ideaal om te barbecueën. Een van onze betere recepten is daarom buikspek bbq. Dankzij de rijke, volle smaak gaat het goed samen met verschillende kruiden en marinades. Maar hoe krijg je perfect gebarbecued buikspek? In deze blog delen we onze stapsgewijze tips over hoe je spek van de BBQ op de juiste manier bereidt.

Stap 1: De Ei BBQ Voorbereiden

Het is belangrijk om je bbq egg voor te bereiden op indirect grillen. Breng de temperatuur van de egg bbq op 150 ℃. Dit betekent dat je het vuur aan de ene kant van de barbecue plaatst en het vlees aan de andere kant. Op deze manier zal het buikspek gelijkmatig garen, zonder verbrande plekken.

Stap 2: Leg het buikspek op de barbecue

Leg het buikspek op de barbecue met de velkant naar boven. Dit voorkomt dat het vet verbrandt en het vlees vlam vat. Laat het spek 2,5 uur op de barbecue liggen. Zo heeft het vlees genoeg tijd om langzaam te garen en alle smaken goed op te nemen.

Stap 3: Verhoog de temperatuur voor knapperigheid

Na 2,5 uur kun je de temperatuur van de Egg BBQ verhogen naar 225 ℃. Laat het buikspek nog 20 minuten op de grill liggen om knapperig te worden. Door de temperatuur te verhogen krijg je een mooi korstje op het buikspek. Pas wel op dat het vlees niet verbrandt!

Stap 4: Controleer en meet de temperatuur regelmatig

Tijdens het grillen is het belangrijk om het spek regelmatig te controleren. Gebruik een vleesthermometer om te meten of het vlees van binnen de juiste temperatuur heeft bereikt. De ideale temperatuur voor een buikspek is ongeveer 70℃. Door dit goed in de gaten te houden, zorg je ervoor dat het vlees perfect gaar wordt.

Stap 5: Laat het spek rusten

Als het spek de juiste temperatuur heeft bereikt en de korst knapperig en mooi is, is het tijd om het vlees van de barbecue te halen. Laat het spek even rusten voordat je het in plakjes snijdt. Zo blijft het vlees sappig en rijk en komt de smaak nog beter tot zijn recht.

BBQ buikspek: een kwestie van geduld en zorg

BBQ spek is gemakkelijk te bereiden, maar vereist geduld en aandacht. Als je de temperatuur goed in de gaten houdt en regelmatig controleert of het vlees de juiste temperatuur heeft bereikt, kun je genieten van een perfect stukje gebarbecued varkensspek.

Ben je op zoek naar een nieuwe barbecue voor een lekker buikspekje? Dan helpt Mijn-Barbeque.nl je graag verder. Zij bieden verschillende barbecues aan zoals een kamado barbecue, gasbarbecue of houtskoolbarbecue waarmee je jouw buikspek tot in de perfectie kunt grillen.