De 3 interieur trends van dit moment

juli 26, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Door de torenhoge huizenprijzen lukt het steeds minder mensen om hun droomhuis te bemachtigen. Het is simpelweg onbetaalbaar geworden. Maar wat doe je geen nieuwe woning kunt kopen? Precies, dan ga je je huidige woning verbouwen! Woonwinkels en doe-het-zelf centra draaien overuren en kunnen de vraag amper aan. Heel Nederland lijkt wel bezig te zijn met een verbouwing en het upgraden van het interieur. 

Het zou zomaar kunnen dat ook jij daar nu mee bezig bent. Maar hoe maak je van jouw (saaie) woning dat droomhuis waar je al jaren over fantaseert? Wat pas je aan en wat laat je zoals het is? We spraken met architecten en interieurontwerpers en kwamen zo tot de drie belangrijkste interieurtrends van dit moment. 

Alle items moeten rond zijn!

Nou ja niks moet natuurlijk, maar het is wel een duidelijke trend op dit moment. Ronde kussentjes, ronde vloerkleden en ronde bijzettafeltjes. Veel Nederlandse huiskamers zijn recht en hoekig. Alle meubels staan tegen de muur wat voor weinig levendigheid zorgt. Ronde vormen daarentegen maken je huiskamer dynamisch en speels. Hierdoor komt er gevoelsmatig meer beweging in de ruimte waardoor het geheel een stuk levendiger oogt. Een ronde eettafel is eigenlijk ook een must-have. Door de ronde vorm kun je iedereen aan tafel aankijken en gezellig hapjes en drankjes delen. Het is wachten tot we de eerste cirkelvormige bedden op de markt gaan zien!

Dag schoorsteen, hallo afvoerloze haard

Ouderwetse openhaarden met grote bakstenen schouwen worden massaal uit huizen gesloopt. Ze zijn lomp, nemen veel plek in beslag en ze zijn vaak nog onveilig ook. Logisch dus dat ze met grof geweld aan gruzelementen worden geslagen. Maar een huis zonder haard is als cola zonder prik. Tuurlijk kun je heerlijk op de bank zitten met de tv aan en wat sfeerverlichting, maar het geeft niet hetzelfde effect als een knetterend vuurtje. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze haarden op de markt die prima functioneren zonder klassieke schoorsteen. De haarden speciaalzaak Haardcenter is gespecialiseerd in haarden zonder rookkanaal. Hier kun je goed de ruime mogelijkheden zien voor elektrische haarden en bio-ethanol haarden. Doordat deze typen sfeerhaarden geen rook produceren kunnen ze in elke woning en in elke ruimte worden geplaatst. Dit is de manier om tegenwoordig toch de sfeer van verwarmende vlammen in huis te halen.

Metaal is het nieuwe hout

Waar voorheen hout het meest gebruikte materiaal was voor basale onderdelen van het huis en meubels, wordt tegenwoordig steeds meer metaal gebruikt. Met name zwart metalen constructies zijn aan een opmars bezig. Het geeft deuren en kozijnen een moderne industriĆ«le look. Maar ook kasten en tafels zien er in alle eenvoud strak uit. Het metaal is eenvoudig te combineren en daarom ideaal als basismateriaal. Vind je de zwarte look iets te stoer en mannelijk? Overweeg dan eens metalen als koper en messing. Door de glanzende look haal je eenvoudig een chique hotelsfeer in huis. Deze metalen werken vooral goed voor items als lampjes, handgreepjes en andere accessoires. 

Natuurlijk zijn er nog meer interieurtrends op te noemen, maar dit zijn wat ons betreft momenteel de belangrijkste om rekening mee te houden. Pas ze toe in je woning, van huis- tot slaapkamer, en je zal gegarandeerd blij zijn met het resultaat. Succes met shoppen en verbouwen!