De beste manieren om je huis te isoleren

De beste manieren om je huis te isoleren

december 2, 2020 0 Door Rik Veldhuizen

Dak isoleren

De warmte stijgt, dus het is erg belangrijk om het dak goed te isoleren. In de zomer schijnt de zon zwaar op uw dak, dus met een goede isolatie kunt u uw huis in de zomer koeler houden. Als u uw huis beter wilt isoleren, kunt u het beste eerst naar uw dak kijken. Ongeveer 80% van de daken zijn al geïsoleerd, maar dit is altijd het bekijken waard. Volledige dakisolatie kost gemiddeld 4000 euro, maar bespaart gemiddeld 550 euro per jaar. U hebt dus een snel rendement op uw investering.

Muren isoleren

Als uw dak is geïsoleerd, kunt u kijken naar het op één na belangrijkste onderdeel van de isolatie: uw muren. Huizen hebben bijna altijd een muur met de binnen- en buitenzijde en er is ruimte voor isolatie tussen de huizen. Het isoleren van de wanden is vrij eenvoudig en veroorzaakt geen rommel. Het kost gemiddeld 800 euro en bespaart gemiddeld 220 euro. Dit maakt het een van de goedkoopste en meest effectieve manieren om uw huis te isoleren. Om te bepalen of het goed is voor uw huis, moet u aandacht besteden aan de leeftijd van uw huis. Huizen tussen 1920 en 1974 hebben meestal een warmte-isolatie, maar dat zijn er maar weinig. Er zijn dus veel mogelijkheden voor verbetering. Tussen 1974 en 1992 is er vaak nog ruimte voor verbetering. Woningen na 1992 zijn vaak al goed geïsoleerd en hebben geen extra isolatie nodig. Voor het geval dat, ik heb er altijd naar gekeken.

Dubbel glas

Glas in kozijnen is ook erg belangrijk bij het isoleren van een huis. Tegenwoordig is dubbele beglazing altijd de standaard, maar in de meeste huizen die voor 1995 gebouwd zijn, zijn er nog steeds oude ramen met dubbele beglazing en op sommige plaatsen zelfs enkellaags. Vooral bij enkel glas verlies je veel warmte. Moderne dubbele beglazing, ook wel HR++ genoemd, heeft binnenin een metalen isolatielaag, waardoor het veel beter geïsoleerd is dan oude dubbele beglazing. Het vervangen van ramen door HR++ glas kost gemiddeld 3100 euro en bespaart gemiddeld 250 euro per jaar. Dus het is het zeker waard.