De beste thuiswerk tips

De beste thuiswerk tips

april 8, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

De kans is groot dat jouw huis het afgelopen jaar een nieuwe, extra functie heeft gekregen. Een thuis kantoor. Het is best even wennen om thuis te werken. Wij geven je graag een aantal tips om het meeste uit je thuiswerkdag te halen.

Kantoorartikelen inslaan

Een van de nadelen van thuiswerken is dat je er een hoop spullen voor nodig hebt. Pennen en papier hebben we bijna allemaal, maar het is erg vervelend als deze ineens op zijn. Laat je niet verrassen en uit je goede werkflow halen door kantoorartikelen die ineens op zijn. Zorg dat je do volgende items, indien nodig, altijd op voorraad hebt in je eigen thuis kantoor. Zoals benoemd zijn schrijfwaren en papier een ding waar je vaak niet zonder kunt. Even snel iets op een kladblokje schrijven of notities maken tijdens die meeting, word erg lastig als deze op zijn. Een ander item waar je misschien niet snel aan denkt, maar wat minstens zo irritant is wanneer het op is, is navulinkt. Erg vervelend, want je kunt niet midden op je werkdag even nieuwe halen. Ben dat moment voor en zorg dat er wat navulinkt klaarligt in je kastje.

Vraag meubels van de baas

Ergonomisch werken is erg belangrijk. Vaak wordt hier veel rekening mee gehouden op kantoren. Er zijn vaak ergonomische stoelen, zit sta bureaus en laptopverhogers aanwezig. In je eigen huis heb je dit vaak niet. We werken vaak aan de keukentafel of het keukeneiland. In het begin is dit nog leuk en vernieuwend, maar na een tijdje blijkt dit niet erg ergonomisch. Hoewel het niet helemaal duidelijk is of een werkgever een thuiswerkende medewerker móet vergoeden voor een ergonomische werkplek, zijn veel werkgevers wel zo redelijk om je hierin tegemoet te komen. Vraag eens na wat jouw werkgever voor je wil en kan doen. Met vele leegstaande kantoren vinden veel werkgevers het oké als je gewoon wat meubilair van kantoor leent. Sommige werkgevers geven vergoedingen om je eigen thuiswerkplek mee in te richten. Zoek dit dus uit en doe er je voordeel mee.