De manieren van grasmaaien

De manieren van grasmaaien

september 25, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Het hebben van gras kan van de tuin een groen paradijs maken, het is goed voor de natuur en de water afvoering en is lekker zacht om de kinderen op te kunnen laten spelen. Maar gras brengt natuurlijk ook verplichtingen met zich mee, zoals het maaien. Voor de een, een ontspannend klusje in de tuin, voor de ander een last. Wie het maaien van gras wilt voorkomen, maar toch graag groen in de tuin wilt, kan nadenken over het nemen van nep gras. Nep oogt bijna hetzelfde, hoeft niet bijgehouden te worden en is toch een goede manier om een voetbal of speelveldje voor de kinderen te creƫren.

De verschillende maaiers

Voor wie toch voor het echte gras kiest, moet gaan kijken naar de opties van grasmaaien. Wat voor grasmaaier je wilt hangt af van de grootte van je tuin, de grootte van het groen en waar je eigen voorkeur naar uitgaat. De goedkoopste maar ook onhandigste optie, is het kopen van een handmatige grasmaaier. Voor wie toch wat gemakkelijker en moderner te werk wilt gaan is er de elektrische grasmaaier. Deze zijn zowel te koop met snoer of accu. De zitmaaier is een goede optie voor wie een grote tuin, of stuk land heeft. Deze maaier is erg comfortabel en geeft minder pijn of last aan het lichaam.

Grasmaaiers van een kleiner formaat

Voor wie geen grote tuin heeft of een weiland kan een automatische grasmaaier handig zijn, deze rijden zelf rond als een Roomba en maaien het gras. Er kan ook gekozen worden voor de stihl bosmaaier dit is niet alleen een machine van redelijk klein formaat maar ook makkelijk te gebruiken. Het maait grassen en kruiden maar kan ook houtachtige planten maaien. De meeste van deze machines zijn niet moeilijk te verkrijgen, de lokale tuinspeciaalzaak zal ze vaak verkopen. Er kan ook online gekeken worden. Als je zoekt op internet op detuinmachineshop.nl/ komen er veel resultaten.