De steektrap: eenvoudig en praktisch!

De steektrap: eenvoudig en praktisch!

maart 25, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarin het gebruik van een klassieke steektrap aan te raden is. Een steektrap noemt men ook wel molenaars trap. Aan het gebruik van dit type trap zitten verschillende voordelen. Deze pagina zet de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje! Met welk doel overweeg jij de aankoop van een steektrap op dit moment? Een steektrap wordt onder meer gebruikt als opgang naar de zolder of bijvoorbeeld om een hoogslaper op te komen.

Zoek je een ruimtebesparende zoldertrap? Lees hieronder waarop je moet letten bij aanschaf van een trap.

Steektrappen als bouwpakket kopen 

Een van de voordelen van een steektrap is het feit, dat je deze als een bouwpakket trap kunt bestellen. Je bent zo niet afhankelijk van de monteurs van een leverancier, maar kan de trap zelf in elkaar zetten en monteren. Het is verstandig om deze klus samen met iemand anders uit te voeren. Doordat de steektrappen van hout gemaakt worden, kun je deze naar eigen inzicht afwerken. Kies bijvoorbeeld voor het verven van de trap naar de smaak van je zoon of dochter, voorzie de trap van een trapleuning, enzovoorts. Ook bij kleine beschadigingen is het prettig dat de trap van hout gemaakt is. Schuur de beschadiging lichtjes op en werk de trap opnieuw af! 

Goedkope en ruimtebesparende oplossing 

Niet alleen het feit dat een steektrap als bouwpakket gekocht kan worden is een goede reden om deze trappen te overwegen. Denk ook aan het feit, dat een bouwpakket trap een hele ruimtebesparende oplossing is voor in huis. Je kunt de trap in een scherpe hoek tegen een hoogslaper of zolderopgang plaatsen. Het voorkomt dat er te weinig ruimte overblijft voor een mooi bed, een comfortabele bank of bijvoorbeeld een bureau. Niet onbelangrijk: met een steektrap kies je voor een hele voordelige optie. De steektrappen behoren tot de goedkoopste trappen. In het bijzonder als je deze op Houtcompleet.nl besteld en wanneer je deze zelf in elkaar zet.