De verschillende soorten dakconstructies

De verschillende soorten dakconstructies

december 2, 2020 0 Door Rik Veldhuizen

Mocht u besluiten om meer ruimte te creëren op uw zolder, dan kunt u kiezen uit veel verschillende soorten dakconstructies. U kunt kiezen uit verschillende materialen die gebruikt worden in de bouw. U kunt kiezen uit kunststof, hout, zink of geprefabriceerde dakconstructies. Dit is een kwestie van smaak en bruikbaarheid van het materiaal. Elk bouwmateriaal heeft zijn eigen voordelen, de soorten dakconstructies worden hieronder toegelicht

Kunststof dakconstructie


Tegenwoordig wordt plastic steeds vaker gebruikt als bouwmateriaal voor dakkapellen. Dit is mede te danken aan het uiterlijk en vele andere voordelen ten opzichte van hout. Kunststof is gemakkelijk schoon te houden, er zijn oneindig veel ontwerpen en het heeft een lange levensduur. Naast deze voordelen is een zeer belangrijk voordeel dat het kan worden geïsoleerd, waardoor u geld bespaart op uw energierekening. De prijzen zijn echter iets hoger dan de houten versie, maar het materiaal is ontworpen voor een langere levensduur.

Houten dakconstructie


Hout is het meest gebruikte materiaal voor dakconstructies. Dit komt omdat hout een aantal voordelen heeft. Zo is hout bijvoorbeeld het goedkoopste materiaal. Door te kiezen voor een houten dakconstructie bespaart u een paar honderd euro. Hout is een materiaal dat gemakkelijk af te werken is. Hout heeft alleen meer onderhoud nodig. Met een nieuwe verflaag ziet uw kapel er van tijd tot tijd zo goed als nieuw uit. Jaarlijks onderhoud is noodzakelijk, maar als u dat doet, gaat uw houten dakconstructie minstens 25 jaar mee.

Geprefabriceerde dakconstructie


Een geprefabriceerde dakkapel is een kapel die voorgemonteerd is en klaar is voor montage. Het enige wat je hoeft te doen is wat voorwerk doen voordat alles in elkaar wordt gezet. Naast de vergunning moet er natuurlijk een even groot gat in het dak gemaakt worden. De geprefabriceerde dakconstructie kan dan binnen een dag worden geïnstalleerd. Prefab dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waarvan de meeste van hout zijn, met kunststof kozijnen en panelen.