Dit zijn de voordelen van kunstgras

Dit zijn de voordelen van kunstgras

augustus 5, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Als jij jou tuin zelf gaat onderhouden, merk je al snel dat de onderhoud van natuurgras veel tijd en geld gaat kosten. Je moet voor een mooie grasmat regelmatig zaadjes zaaien en maaien. Daarnaast moet er in de zomer ook vaak gesproeid worden om uitdroging en kale plekken te voorkomen. Voor mensen die liever niet al te veel moeite in een mooie grasmat steken, is kunstgras de ideale oplossing. Een kunstgrasmat met een mooie groene kleur is een eenmalige investering en je kunt er van genieten zonder moeite erin te steken.

Uitkomst voor mensen zonder groene vingers
Ben jij iemand die niet graag de handen uit de mouw steekt in de tuin? Goed nieuws! Als je kunstgras aanschaft in plaats van een natuurgrasmat, dan hoef jij je niet druk te maken over de onderhoud van je grasmat. Al die klussen als bijvoorbeeld zaaien en maaien, heb je bij een kunstgrasmat geen omkijken na. Een kunstgrasmat is in tegenstelling tot een natuurgrasmat bestand tegen alle weersomstandigheden. Door het wisselvallige klimaat in Nederland komen ongunstige weersomstandigheden vaak voor en moet je meer moeite steken in de onderhoud van zo een natuurgrasveld. Het enige wat je in principe kan doen bij de onderhoud van je kunstgrasmat is om de paar weken je kunstgrasmat vegen. Zodat je de sprietjes weer mooi recht veegt en schoon. Ook kan je elke maand even met de sproeier je kunstgrasmat schoon sproeien om smerigheid te verwijderen en zo de mooie groene kleur te behouden.

Geen last meer van allergie├źn
Verkoudheidsklachten, hooikoorts klachten en meer van zulke klachten. Iedereen heeft er wel is last van in de tijd waarin de temperaturen omhoog gaan en de bloemen gaan bloemen. Natuurgras kan hier een grote rol in spelen. Als je last hebt van hooikoorts klachten of andere klachten. Dan zal dit wel is een goeie reden kunnen zijn om over te stappen naar een mooie kunstgrasmat. Je kan ongestoord genieten van een mooie groene grasmat zonder last te hebben van hooikoorts klachten, want met een kunstgrasveld zal je geen last hebben van graspollen die gaan bloeien.

Ideaal voor kinderen (en speelgoed)
Daarnaast is kunstgras ideaal voor jonge kinderen. Er zijn zelfs kunstgrasmatten met een extra valdemping. Ook kan je op kunstgras gemakkelijk een zwembadje of een speeltoestel plaatsten en dat zonder je kunstgrasmat te beschadigd. Op natuurgras zie je meteen bij het verwijderen van een zwembadje of een toestel dat je een grote beschadigde plek hebt in je grasmat. Dit gaat weer veel moeite en tijd kosten om weer te repareren. Bij een kunstgrasmat heb je hier dus geen last van. Na het verwijderen van een zwembadje of speeltoestel, kan je gewoon met de bezem erover heen en klaar!

We kunnen dus wel concluderen dat je bij een natuurgrasveld veel tijd en moeite moet steken in de onderhoud. Terwijl je een kunstgrasmat nagenoeg niet hoeft te onderhouden. Een kunstgrasmat bespaart je met een eenmalige investering veel tijd en geld en je kunt optimaal genieten van een mooie groene grasmat.