Drie manieren om jouw interieur een subtiele makeover te geven

Drie manieren om jouw interieur een subtiele makeover te geven

juli 26, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Een paar kleine aanpassingen kunnen je hele interieur direct een frisse uitstraling geven. Zonder veel geld uit te geven aan nieuwe eyecatchers, is het heel makkelijk om met kleine DIY projectjes een groot verschil te maken. Deze kun je bijvoorbeeld per seizoen vervangen voor een look die iedere paar maanden up to date is.

Woonaccessoires versieren met kralen

Sierkussens, lampenkappen en gordijnen versier je heel makkelijk met kralen naar keuze. Om in de trend van het seizoen te blijven, kun je deze zomer bijvoorbeeld kauri schelpen en zoetwaterparels met de hand op een sierkussen naaien. Kwastjes aan de hoeken geven het kussen direct een stijlvolle look. 

Ben je op zoek naar een wat meer uitdagend project? Span dan een lap dunne katoenen stof in een kleur naar keuze over een borduurring. Vervolgens verzin je een patroon en zoek je daarbij de kralen die je wilt gebruiken. Bij online sieraden groothandel Betaalbarekralen vind je alle soorten kralen die je maar kunt bedenken. Daarna teken je je patroon met potlood op de borduurring. Ten slotte borduur je de kralen volgens het patroon op de borduurring. Als je een ervaren borduurder bent en nog wat borduurzijde hebt liggen, kun je het kralen patroon aanvullen met borduursels. Knip de overtollige stof aan de achterkant van de borduurring weg en hang de ring op een mooi plekje. Klaar is je zelfgemaakte kunst! Hoe cool is dat?

Macramé

Macramé is een knoopkunst die in de jaren 70 ontstond en toendertijd erg populair was. Toen werd er veel met jute geknoopt, maar tegenwoordig is katoenen garen helemaal hip om mee te knopen. Vooral in de bohemian woonstijl zie je dit veel terug. De knopen zien er misschien ingewikkeld uit, maar met wat oefening heb je ze zo onder de knie. Maak je eigen plantenhanger en hang er een nieuwe kamerplant in. Binnen no time heb jij extra sfeer in je woonkamer gecreëerd.