Een babyshower organiseren? Zo doe je dat!

Een babyshower organiseren? Zo doe je dat!

juli 13, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Een babyshower is een feestje voor de aanstaande moeder. Deze wordt veelal georganiseerd door goede vriendinnen of een familielid van de aanstaande moeder. Babyshower zijn veelal uitsluitend voor vrouwen, echter zijn er ook uitzonderingen. Het organiseren van een babyshower vergt nogal wat. Hoe zorg je ervoor dat de babyshower tot een succes wordt? Je leest het hier!

Praktische zaken

Allereerst dien je de praktische zaken te regelen. Maak een gastenlijst, doe dit op basis van de aanstaande moeder (uiteraard mag deze niks weten), maar het feestje is voor haar dus het is belangrijk dat de mensen die aanwezig zijn de mensen zijn die zij er graag had gezien. Verder dien je een locatie en datum te regelen. Hiervoor dien je goed inzicht te hebben in de agenda en beschikbaarheid van de aanstaande moeder. Ook dien je toepasselijke uitnodigen te maken en een reden te verzinnen om de aanstaande moeder naar de babyshower te lokken (indien het een verassing is).

Thema en activiteiten

Waar een babyshower vrijwel standaard lekker eten en drinken betreft is het ook leuk om er een thema aan vast te knopen. Wanneer je een thema hebt bepaald kun je leuke babyshower versiering aanschaffen en de ruimte waar het feest wordt gehouden beginnen te versieren. Bij sommige babyshower wordt tevens gelijk het geslacht van de baby bekend gemaakt, hiervoor kun je ook speciale gender reveal versiering aanschaffen. 

Cadeaus

Last but not least, cadeautjes. Een babyshower staat in het teken van de toekomstige moeder en deze dient dan ook goed in de watten te worden gelegd. Koop een leuk en toepasselijk cadeau (praktische cadeaus doen het vaak goed wanneer er een kind op komst is). Je kunt hierbij denken aan spullen voor in de babykamer of de eerste kleding voor het kleintje. Het is ook leuk om dit met de andere gegadigden kort te sluiten om zo ultieme geschenken te kunnen geven.