Een brandveilige woning door een geavanceerd alarmsysteem

Een brandveilige woning door een geavanceerd alarmsysteem

september 1, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Brandveiligheid is een onderwerp dat herhaaldelijk ter sprake zal komen, wanneer je een eigen huis hebt gekocht. Brand kan namelijk grote en onomkeerbare gevolgen hebben, waardoor het te allen tijde voorkomen moet worden. Desondanks is brand niet het enige gevaar dat op de loer ligt, wanneer je je huis onvoldoende beveiligd hebt. Zo kunnen inbraken zomaar op klaarlichte dag plaatsvinden, terwijl jij ongestoord aan het winkelen bent in de stad. Het zijn vervelende onderwerpen, maar ze mogen zeker niet genegeerd worden door de eerdergenoemde onomkeerbare gevolgen. Voorkomen is dus beter dan genezen, waarbij geldt dat een alarmsysteem huis geen overbodige luxe is. Echter, hoe zit woonhuisbeveiliging precies in elkaar?

Hoe werkt een woonhuisbeveiligingssysteem?

Veel mensen zullen bekend zijn met een rookmelder, die alarm slaat op het moment dat er rook gedetecteerd wordt. Woonhuisbeveiliging bestaat uit vergelijkbare detectoren, die niet alleen rook, maar ook infrarood, gas, beweging en hitte zullen opmerken. Als dit het geval is, zal het alarm afgaan en worden mogelijk de hulpdiensten ingeschakeld. De handelingswijzen zullen met jou doorgenomen worden wanneer het systeem bij jou in huis geïnstalleerd wordt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij een daadwerkelijke inbraak of brand. Aanvullend op het alarmsysteem kan er ook een camera-installatie geplaatst worden, zodat jij optimaal beveiligd bent tegen inbrekers.

Andere elektrotechnische diensten

Ben jij op zoek naar hoogwaardige woonhuisbeveiliging of ervaar je andere elektrotechnische tekortkomingen? Groenewegen Delft is gespecialiseerd in uiteenlopende elektrotechnische diensten, waardoor wij jou ook te hulp kunnen schieten bij problemen met de meterkast, een stroomstoring of defect intercomsysteem. Zou je graag willen weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze werkwijzen, de mogelijkheden in jouw specifieke situatie en antwoorden op eventuele andere vragen. Wij denken met je mee!