Een energieleverancier uitkiezen; zó doe je dat!

Een energieleverancier uitkiezen; zó doe je dat!

april 30, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Van voetbalclub overstappen kan een gevoelige overstap zijn. Van werkgever overstappen kan ook een gevoelige overstap zijn. Van energieleverancier overstappen is echter alles behalve een gevoelige overstap. Door naar een andere energieleverancier over te stappen, kun je echt veel geld besparen. Geld dat je maandelijks weet te besparen, waardoor je aan het einde van het jaar behoorlijk leuke dingen kunt gaan doen.

Wil jij ook een dergelijke besparing doorvoeren? Dan kun je maar één ding doen: een energieleverancier kiezen. Hoe je dat precies kunt doen, bespreken wij graag in het kort in dit artikel.

Stap 1: schat je verbruik in

Allereerst is het zaak om jouw stroom-/energieverbruik in te gaan schatten. Dat doe je door de nodige inspiratie online op te doen, door naar jouw huishoudelijke apparaten te kijken en door een online tool te gebruiken. Bij een dergelijke online tool kun je aangeven welke huishoudelijke apparaten je hebt, waarna de tool direct een relatief nauwkeurige schatting doet. Aan de hand van die schatting kun je gebruik maken van een online vergelijker.

Stap 2: vul alle gegevens in bij de online vergelijker

Vervolgens kun je alle gegevens bij een online vergelijker invullen. Je kunt hierbij denken aan jouw woonplaats, postcode en het geschatte verbruik. De online vergelijker toont vervolgens direct aan tussen welke energieleveranciers en –contracten je kunt kiezen.

Stap 3: maak een goede vergelijking

Nu is het zaak om een goede vergelijking te maken tussen alle energieleveranciers. Richt je pijlen hierbij niet alleen op het maandtarief, maar kijk ook goed naar alle voorwaarden. Check tevens of je een welkomstcadeau kijkt; als je bijvoorbeeld voor Vattenfall energie kiest, kun je genieten van een interessant welkomstcadeau. Ook andere energieleveranciers stunten overigens met enige regelmaat met dergelijke, interessante welkomstcadeaus.

Stap 4: hak de knoop door

Heb je een goede vergelijking gemaakt? Dan kun je in principe jouw keuze gaan maken. Wij raden je aan om hier nog even een nachtje over te slapen. Als je de volgende dag nog steeds overtuigd van jouw keuze bent, kun je de overstap direct gaan maken. Daarmee weet je hoe dan ook het nodige geld te besparen!