Een hottub of een jacuzzi? De voor- en nadelen

Een hottub of een jacuzzi? De voor- en nadelen

juni 30, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Wil jij heerlijk kunnen relaxen in je eigen tuin? Dan is een hottub of een jacuzzi daar erg geschikt voor. Hier kun je optimaal tot rust komen en dat terwijl je gewoon thuis bent. Maar kies je voor een hottub of kies je voor een jacuzzi? Beide zijn heerlijk, maar hebben ook hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreek ik de verschillende eigenschappen van beide zodat jij kunt kijken welke het beste bij jou past. 

Natuurlijk vs modern

Te beginnen bij de uitstraling van beide baden. Een hottub is veelal gemaakt van hout, waardoor deze een natuurlijke uitstraling heeft en perfect blend in je tuin. Een jacuzzi daarentegen heeft een moderne uitstraling en kan daardoor soms ook wel gezien worden als een groot blok in je tuin. Een hottub kopen lijkt dan ook het meest logisch als je voor een natuurlijke, sfeervolle uitstraling wilt gaan. Ben je echter meer van het moderne? Dan kan een jacuzzi juist perfect in je tuin staan. Het is dus maar net voor welke uitstraling jij wilt gaan.

Stoken vs elektriciteit

Verwarmd water, dat is natuurlijk waarvoor je een hottub of jacuzzi koopt. Beide worden echter wel op een andere manier verwarmd. Zo moet je bij een hottub een vuurtje stoken om het water te verwarmen en werkt een jacuzzi op elektriciteit. Het voordeel van de jacuzzi is dat je enkel een knopje in hoeft te drukken en dat de jacuzzi zo begint te verwarmen. Echter ieder voordeel heeft zijn nadeel. De aanschaf van een jacuzzi zul je ook al aardig snel terugzien op je energierekening. Bij een hottub hoef je je geen zorgen te maken over de energiekosten. Hier verwarm je het water namelijk door een vuurtje te stoken in de bijhorende kachel. Dit vraagt dus enkel om wat houtblokken, vuur en energie van jou zelf.

Jets vs geen jets

Een jacuzzi kenmerkt zichzelf aan de heerlijke bubbels, jets en massagestralen. Deze zitten verwerkt in het bad en voelen heerlijk aan als je erin zit. Een hottub heeft deze stralen van zichzelf niet. Wel heb je de mogelijkheid om deze jets ergens los aan te schaffen en deze te implementeren in je hottub. Zijn deze jets en massagestralen voor jou echt een must om te kunnen genieten? Dan is een jacuzzi de betere optie voor jou. Vind je het niet nodig en heb je genoeg aan het heerlijk warme water? Dan is een hottub ook meer dan prima.