Een kuuroord aan huis

Een kuuroord aan huis

juli 16, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Je leest het goed, je kan zelf, gewoon van je eigen tuin, een kuuroord maken. Onbetaalbaar? Onmogelijk? Dat valt reuze mee. Onder de duizend euro heb je tegenwoordig al een heerlijk bubbelbad of een eigen opblaasbare spa of Bestway jacuzzi ofwel bubbelbad of hottub. Het is tegenwoordig een luxe die niet alleen meer weggelegd is voor de rijkere elite.

Waarom een bubbelbad?

Ten eerste is een jacuzzi een weldaad voor je lichaam, het verlicht spierpijn en gewrichtspijn, het ontspant en masseert en bevordert zo je bloedsomloop. Bovendien is het leuk om samen met familie of vrienden te genieten van een ontspannend samenzijn. Voor nog geen duizend euro heb je je eigen opblaasbare spa in je eigen tuin.

Waar let je op bij de aankoop?

Ten eerste is het wijs om altijd eerst even de jacuzzi uit te proberen voordat je overgaat tot een koop. Het is normaal om hiervoor een afspraak te kunnen maken met de dealer. Vraag ook altijd hoe het zit met garantie, duurzaamheid, onderhoud en stroomverbruik. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar. Is het bedoeld voor knus met z’n tweeën of voor je vriendengroep of voor het gezin of gewoon lekker voor jezelf?

Het plaatsen van de opblaasbare spa

Dit is ook belangrijk om mee te nemen in je keuze als je besluit om van je tuin een kleine spa te maken. Voor het plaatsen van je spa is er waterafvoer en watertoevoer nodig, er is elektriciteit nodig en een stabiele ondergrond. Het is raadzaam om een aparte stroomgroep te creëren. Kies dus zorgvuldig de plek uit en laat je desnoods hierover adviseren door een expert.

Een spa leent zich niet goed voor een impulsaankoop

Een eigen spa is goed mogelijk voor iedereen, maar is niet geschikt als impulsieve aankoop. Informeer jezelf goed van tevoren, dan kan je er een leven lang plezier van hebben.