Een ondergrond die het beste bij jouw woning past!

Een ondergrond die het beste bij jouw woning past!

september 22, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

#1 Een nieuwe vloer, maar welke?

Tegenwoordig is de energierekening hoog en is het aankomende winter belangrijk dat een huis zo goed mogelijk geïsoleerd is om de warmte binnen te behouden. Het hebben of laten aanleggen van een goede vloer is hiervoor een onmisbaar onderdeel. In het geval jij op zoek bent naar een vloer die het beste bij jou past, hebben wij misschien wel een leuk aanbod. Zo is in de laatste jaren zowel de populariteit en ontwikkeling van de pvc-vloer toegenomen. Maar past deze vloer ook bij mijn huis en levensstijl? Wij denken graag met je mee.

#2 Redenen om een pvc-vloer aan te schaffen

Door de verre doorontwikkeling van deze ondergrond is het met de jaren verbeterd. Dan moet je denken aan:

  • Makkelijk in de aanleg en het onderhouden ervan
  • Geluidsdicht
  • Ideale combinatie met vloerverwarming
  • Waterbestendig
  • Groot aanbod prints 
  • Duurzaam 

#3 … Of toch maar wat anders?

Mocht je nou ergens in een heuvelachtig gebied ergens in Zuid-Limburg wonen, dan kan het zijn dat deze vloer toch niet helemaal in jouw straatje past. Door de dunte van het materiaal is het namelijk een vereiste dat de grond vlak is voor de aanleg. 

Laminaat

Daarnaast is pvc kwetsbaar. Dit betekent dat er sneller krassen en deuken kunnen ontstaan dan in bijvoorbeeld laminaat. Laminaat is steviger in dat opzicht dan pvc, al hoewel laminaat specifiek slecht tegen water kan. Ook relevant om mee te nemen in de keuzeoverweging, is dat een laminaatvloer goedkoper is dan een pvc-vloer. Zo heb je ook verschillende stijlen laminaat, zoals visgraat laminaat. Indien je deze wilt laten aanleggen, is er een speciale service waar je laminaat kunt laten leggen. 

Afwerking

Afgezien van welk type vloer je neemt, wordt het wel aangeraden om een ondervloer te installeren voor betere isolatie. Daarnaast is het verstandig om plinten aan te schaffen. Naast dat het er goed afgewerkt uitziet, biedt het ook bescherming voor de vloer die je hebt. 

Conclusie

De vele voordelen wijzen uit naar dat een pvc-vloer in veel situaties geschikt is voor jouw huis. Om alvast met de deur in huis te vallen, adviseren wij het aanschaffen van een pvc-vloer. De voordelen overtreffen de nadelen en het product is al ver doorontwikkeld. Afgezien van de kwetsbaarheid en de missende authenticiteit dat hout wel heeft, is pvc nou eenmaal stukken beter te onderhouden. Laminaat is een goede optie als je niet veel te besteden hebt en op zoek bent naar een iets steviger product. Kortom, voor ieders wil iets.