Een paar creatieve ideetjes om je interieur op te vrolijken

Een paar creatieve ideetjes om je interieur op te vrolijken

juli 9, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Last van een vlaag van creativiteit maar nog geen idee waar je deze creatieve energie op los moet laten? Wij helpen je graag. We hebben een lijstje samengesteld met leuke creatieve klusjes in huis waarmee jouw interieur gegarandeerd wordt opgevrolijkt.

Pak de deuren aan

De deuren, een ondergewaardeerd element in huis. Ze geven je privacy en redden je van geluidsoverlast, maar wanneer heb je ze voor het laatst wat liefde gegeven? Je gebruikt ze elke dag, maar wanneer heb je er voor het laatst wat leuks mee gedaan? Vandaag kan die dag zijn. Onze tip: plaats nieuw deurbeslag. Ga voor jaren 30 deurklinken voor een retor look of kies deurklinken in het zwart voor een moderne of minder specifieke woonstijl. Je kunt heel makkelijk zelf deurklinken vervangen door nieuwe stijlvolle exemplaren. Dit is leuk om te doen, maar vooral het eindresultaat kan een lach op je gezicht brengen.

De deuren kun je nog verder aanpakken met een vers likje verf of door er iets creatiefs mee te doen. Behang de deur of hang er leuke posters op. De deur is immers al omlijst. Een perfecte plek voor wat decoratie dus!

Creatief met verf

Met verf kun je mega creatief doen. Je kunt de muren een vers laagje verf geven om het wat op te frissen, of je kunt creatief gaan werken met kleur vlakken. Bij deze laatste optie geven we je graag een specifiek idee.

Verf een lambrisering. Het kost even wat meet en plakwerk om de hoogte van je toekomstige verflambrisering uit te meten en recht op de muur te plakken, maar daarna kun je lekker aan de slag. Verf het onderste stuk van de muur in een opvallende kleur om een interessant kleurvlak te creƫren. Voor een extra knus effect match je de kleur met de kleur van je bank. Zo krijg je een enorm knusse zithoek!