Een warme keukenstijl: de landelijke keuken

Een warme keukenstijl: de landelijke keuken

juli 29, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Nostalgisch, warm en oneindig veel mogelijkheden om zelf jouw eigen smaak aan toe te voegen. Herken je jezelf in de vorige zin en ben je op zoek naar inspiratie om je keuken in een nieuw leven te blazen? Overweeg om jouw keuken in een landelijke stijl in te richten! De landelijke keuken is een keuken waar harmonie en de warmte van je geliefden samen komen: het is een plek om samen te zijn en samen gezellig te eten, zoals het hoort. Daarnaast zijn er verschillende substijlen, zoals klassiek of modern, dus er is altijd een variant die perfect bij jou past! Lees meer over de landelijke keuken en de kenmerken van de stijl.

Klassiek versus modern: welke stijl is het beste?

Er zijn vele soorten interieur stijlen voor verschillende Keukens Sint Niklaas (zoals die van debameubelen.be). Een landelijke keuken is sowieso perfect voor degene die veel tijd spenderen in deze gezellige ruimte en met anderen. Als je nog een stapje verder wil gaan met het inrichten, dan kun je misschien overwegen om een klassieke of een moderne stijl te nemen voor jouw keuken. Bij een klassieke landelijke keuken staan de waardes warmte en nostalgie centraal. Daarnaast worden er veel ambachtelijke, chique elementen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan sierlijke accessoires, zoals werkbladen van marmer of hout. Natuurlijke materialen zijn sowieso onmisbaar in landelijke keukens!

Ben je een liefhebber van een minimalistische aanpak? Dan is een moderne, landelijke stijl iets voor jou. Het veelvuldig gebruik van de kleuren wit en zwart zorgt voor een simpele en effectieve uitstraling. Om toch nog die warmte te creƫren bij de meeste landelijke keukens wordt dit vaak afgemaakt met veel landelijke accessoires en natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een vrijstaand fornuis of een strak afgewerkt keukenblad. Daarnaast kun je ook een modern tintje toe voegen door veel geavanceerde keukenapparatuur in het zicht te plaatsen.