Eenvoudige manieren om jouw eetkamer te upgraden

Eenvoudige manieren om jouw eetkamer te upgraden

mei 4, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Of je nu de gastvrouw of gastheer van je vriendengroep bent, of waarde hecht aan de avondroutine van het samenkomen rond de tafel met je kamergenoten of partner voor een maaltijd, de eetkamer is het andere hart van je huis. Waarom zou je het niet een beetje liefde tonen en het een beetje opfrissen? Van kleine aanpassingen zoals het toevoegen van een tafelloper of het plaatsen van een overvloedige fruitschaal als middelpunt tot het uitbreiden van je eetkamer naar buiten met kunststof tafels, jouw eetkamer zal oogverblindend zijn voordat je het weet.

Voeg een statement stuk toe

Een gewaagd statement maken in jouw kamer hoeft niet beperkt te worden tot een grote kroonluchter. Probeer in plaats daarvan de stoelen aan het hoofd van de tafel te vervangen door stoelen met een beetje meer persoonlijkheid. De mix van stijlen en patronen zorgt namelijk voor textuur en visuele interesse. Kijk eens naar de design stoelen van STRcollectieshop.nl voor inspiratie! We raden wel aan de rest van de kamer rustig te houden wanneer je een druk design in je stoelen verwerkt.

Gebruik het plafond als je vijfde muur

Vergeet niet omhoog te kijken! Het plafond is een geweldige plek om een gedurfde verfkleur of een beetje behang toe te voegen. Naast het aankleden van de ruimte, kan een donkerdere kleur het gevoel van diepte creƫren, waardoor de ruimte groter lijkt.

De stemming bepalen

Niets doodt een stemming meer dan een fel, schetterend licht. Dus ga je gang en voeg een dimmer toe aan de lichtbron in je eetkamer. In combinatie met een paar kaarsen zorgt het zachte licht ervoor dat het in een mum van tijd gezellig is.

Plaats een spiegel

Plaats een grote, unieke spiegel in jouw eetkamer. Naast dat de ruimte veel groter aanvoelt, voegt het een vleugje luxe toe. Ideaal!