Essenza Home

Essenza Home

november 2, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Je thuis voelen kan op vele manieren, maar dat je je huis aankleedt in een stijl en sfeer die jou aanspreekt is één van de voorwaarden. Bij Essenza Home kun je veel inspiratie opdoen. Dat bedrijf heeft een grote collectie aan interieurartikelen, die je huis helemaal kunnen opfleuren. Daarbij moet je denken aan bedlinnen, plaids, badstof, kussens, porselein, etc. Je kunt dus je woonkamer, badkamer, toilet en slaapkamer helemaal inrichten met spullen waar jij je prettig bij voelt. Het idee achter de collecties is dat je je huis zo kunt inrichten dat jij er jezelf kunt zijn.

Geschiedenis

Essenza Home is in 1961 opgericht als bedrijf dat voor allerlei interieurs homestyling producten maakt. Ondanks dat het in de zestig jaar van het bestaan enkele keren is overgaan in andere handen, is het steeds een familiebedrijf gebleven. Inmiddels is het eigendom van de twee families Bernd Steverdink en Roeland Smits. Onder leiding van de tweede generatie van de familie Smits, vader en twee dochters, heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een internationale partij met veel aanzien. In de afgelopen jaren is er aandacht voor andere culturen gekomen. Die culturen worden met veel creativiteit geïntegreerd in de bestaande collecties.

Totaalconcept

Nadat het bedrijf in de eerste jaren van het bestaan vooral afzonderlijke collecties maakte voor de bad- en slaapkamer, is er nu een totaalconcept ontwikkeld, waarbij ook de keuken en de toilet zijn betrokken. De range aan producten is zeer breed en strekt zich uit van luxe comfortabele homewear, porselein, activewear, bad- en bedtextiel en trendy woondecoratie. Elke jaar wordt er voor ieder seizoen een nieuwe collectie gepresenteerd. Het kenmerk van de collecties is, dat er een aanbod is van zeer verschillende woonstijlen. Daarmee kan iedereen van zijn huis een thuis maken, waar hij zich volledig op zijn gemak voelt.

Mentale rust

Je voelt je pas op je gemak als je van jezelf weet dat je geen schade hebt berokkend aan de natuur en aan de omgeving. Dat geldt zowel voor de klanten van Essenza Home als voor degenen die verantwoordelijk zijn voor de producten die worden verkocht. Daarom wordt er geprobeerd om zo duurzaam mogelijk te werken. Het grote voordeel van duurzame producten is, dat er geen milieuschade ontstaat, en dat de wereld er een klein beetje beter uitziet. Duurzaamheid is ook synoniem voor kwaliteit. Daarom mag je ervan uitgaan dat de producten een zeer lange levensduur hebben.

Voordelig Essenza Home producten kopen doe je via Bedshop.nl.