Geef prioriteit aan het verzorgen van je huid tijdens de zomer

Geef prioriteit aan het verzorgen van je huid tijdens de zomer

februari 25, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

De zomer is de perfecte tijd om naar het strand te gaan om te zwemmen en te pronken met je geweldige lichaam en om plezier te hebben met vrienden en geliefden. Je moet echter niet achteloos zijn over de schade die de zon aan je huid kan toebrengen. Als je naar het strand gaat, zorg er dan voor dat je regelmatig factor 30 zonnebrand gebruikt om je huid te beschermen tegen uv-stralen. Bovendien is de zomer de perfecte tijd voor zwembadfeesten en vakanties. Je zult zeker een make-over voor huidverzorging willen. Als je je met deze activiteiten bezighoudt, neem dan de juiste voorzorgsmaatregelen en maak gebruik van zonnebrandmiddelen. Zorg er ook voor dat je zonnebrandmiddelen krijgt die waterbestendig zijn om te voorkomen dat water het van je huid afspoelt.

Laat make-up je huid niet in gevaar brengen

Make-up is geweldig, ze laten je er prachtig en aantrekkelijk uitzien. In de zomer moet je ze echter een beetje afwijzen. De eerste prioriteit voor je huid is om zonnebrand van Australian Gold te kopen. Make-ups zullen er sowieso snel afwassen terwijl je plezier hebt op het strand. Omarm het zomerseizoen en sla de make-up af. Je huid zal zo kalm en vrij van verstoppingen zijn. Door minder make-up te dragen, kan je huid even op adem komen. In plaats van je huid tijdens de zomer bombarderen met make-up, gebruik het met mate en breng meer SPF-crème aan.

Vermijd een droge huid

Als je je bezighoudt met buitenactiviteiten op het strand, zul je zweten en dat betekent dat je huid snel uitdroogt. Een manier om je huid te redden, is door deze constant te hydrateren. Je huid hydrateren is een geweldige manier om je huid gezond te houden en zonnebrand te voorkomen. Interessant is dat de zon niet zo droog is als in de winter. In de zomer kun je echter nog steeds uitdrogen. Het kan soms onaangenaam zijn om je huid constant te hydrateren, maar houd er altijd rekening mee dat je risico loopt op huidkanker.