Heb je nog geld tegoed van iemand?

Heb je nog geld tegoed van iemand?

augustus 31, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Als jij je onverhoopt in de lastige situatie bevindt waarin jij nog geld hoort te krijgen van iemand, zit je vast in een hoop stress. Geld is namelijk een gevoelig onderwerp. En al helemaal als je nog iets moet betalen aan iemand maar dit geld helemaal niet hebt. Als jij een verhuurder bent van een appartement en de huurders hebben een huurachterstand opgebouwd, wil je toch echt wel het openstaande bedrag zo snel mogelijk hebben. Maar hoe krijg je dit geld terug? Je kunt bijvoorbeeld een incassobureau of een gerechtsdeurwaarder inschakelen.

Schakel hulp in

Je begint natuurlijk met het gesprek aangaan met de betreffende persoon. Maar als dit nergens op uitkomt, zal je zwaarder geschut moeten inschakelen. Jijzelf hebt misschien niet de hulpstukken om dit te volbrengen, maar een incassobureau of een deurwaarder wel. Om het makkelijk te maken kan je voor een bureau kiezen dat alles af kan handelen. Zo hoef je niet meerdere instellingen in te schakelen en telkens opnieuw je verhaal te doen. Dit is eigenlijk het verschil tussen een normale deurwaarder en een gerechtsdeurwaarder. Een gerechtsdeurwaarder kan zich ook bezighouden met bijvoorbeeld incasso’s. Een normale deurwaarder kan dat niet.

Een goede deurwaarder is ook op de meest moeizame situaties voorbereid. Dit kan heel waardevol zijn, je weet immers niet hoe iemand gaat reageren op een schuldeiser. Dit zal namelijk erg eng en stressvol zijn. Een deurwaarder is dus ook getraind op de-escalatie en mensen geruststellen wanneer dat nodig is. Een goed gesprek aangaan met iemand die nog geld tegoed krijgt van je is namelijk ook heel erg lastig. Een neutrale tussenpersoon kan dan veel meer succes behalen omdat deze verder niets met de situatie te maken heeft.

Als er een proces verbaal uitgeschreven moet worden zal vanaf daar alles ook via de rechtbank gaan. Dit zal ook de omgang tussen de twee partijen wat minder intens maken.