Heb je ook zo’n last van muggen in de nacht? Dan zijn dit de vijf beste tips om dit te voorkomen!

Heb je ook zo’n last van muggen in de nacht? Dan zijn dit de vijf beste tips om dit te voorkomen!

september 16, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

De zomer, wie houdt er niet van? Toch is er wel een nadeel: alle irritante beestjes. Vooral zodra de avond en nacht naderen zijn ze overal aanwezig. De muggen zorgen doorgaans voor de meeste overlast. Als ze steken laten ze een jeukende muggenbeet achter. Sommige mensen hebben het geluk dat ze niet vaak gestoken worden, terwijl de anderen de eerste en beste zomernacht al worden lek gestoken ondanks het muggengordijn dat ze hebben hangen. En ook al word je niet gestoken, de muggen maken ook nog eens een storend geluid. In ieder geval is er geen sprake meer van een goede nachtrust en dat is jammer. Daarom lees je in dit artikel 5 tips om muggen in de nacht te voorkomen. 

Hordeur

Voordat je verduisterende gordijnen en een muggengordijn aanschaft, heb je al eens nagedacht over een hordeur? Een hordeur is ideaal, want op de warme zomerdagen is het wel fijn als je de deur kunt openzetten, zodat er wat frisse lucht de kamer in kan komen. Toch zitten er dan binnen de kortste keren al muggen binnen. Dit voorkom je met een hordeur. Deze plaats je dan aan de kant van de slaapkamerdeur.

Klamboe

Een andere oplossing is klamboe. Dat is een goede optie als je geen ruimte hebt voor een hordeur of als je geen verduisterende gordijnen wilt ophangen. Wat belangrijk is bij klamboe is dat het tot op de grond moet kunnen hangen langs alle zijden van het bed. Houd daar rekening mee, zodat je de juiste grootte kunt kiezen. Het is wel handig als je tegen het geluid kan, want dat voorkom je hier helaas niet mee. Maar geprikt worden? Dat gebeurt niet.

Muggenlamp

Liever geen muggengordijn? Geen probleem. Je kunt ook kiezen voor een muggenlamp. Deze lamp straalt blauw licht uit. Muggen zullen op het blauwe licht af komen, waarna te worden geëlektrocuteerd met een korte tik. 

Elektrische vliegenmepper

Houd je wel van wat meppen? Dan kun je gaan voor een elektrische vliegenmepper. Het voordeel t.o.v. een normale vliegenmepper is dat je geen muur nodig hebt om tegenaan te slaan, waardoor je rode vlekken op de muur voorkomt.

Overige tips

Er zijn nog overige tips, die je waarschijnlijk niet onbekend zijn, zoals: DEET, een ventilator of citronella etc. Maar ze zijn niet in alle gevallen effectief. Mochten ze bij jou wel werken, ga er dan natuurlijk gewoon mee door!