Het belang van kattenluiken

Het belang van kattenluiken

februari 23, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Het installeren van een kattenluik in glas en andere soorten deuren kan een positieve stimulatie geven aan je huisdier. Het helpt je kat om zelfstandig het huis in en uit te gaan. De katten kunnen gemakkelijk in de tuin spelen om hun gezondheid te verbeteren. Kattenluiken bieden gemakkelijke toegang wanneer je katten naar buiten willen wanneer ze maar willen. Ook als je niet thuis bent, kunnen je katten gemakkelijk naar buiten of naar binnen. Wanneer je katten buiten willen poepen, kunnen ze het luik gemakkelijk openen. Zo minimaliseert het kattenluik ongelukken in huis. Hier zijn enkele redenen waarom het installeren van een kattenluik belangrijk is.

Gezonde redenen

Wanneer je een kattenluik met chip in je deur installeert, kunnen je katten er gemakkelijk in en uit. Je hoeft de deur niet voor hen te openen, omdat ze het zelf kunnen doen. De meeste katten voelen zich gelukkiger als ze buiten spelen. Ze kunnen rennen zoals ze willen. Op deze manier kunnen ze sporten om hun gezondheid te verbeteren. Bovendien kan buiten spelen de stress en verveling van de katten verminderen. Als je katten niet genoeg bewegen, kunnen ze het risico op diabetes en obesitas vergroten. Bovendien kunnen kattenluiken toiletongevallen tot een minimum beperken. Je katten kunnen naar buiten als ze poepen. Je huis zal altijd schoon zijn.

Veiligheidsredenen

Het installeren van een kattenluik kan ook de veiligheid van de kat verbeteren. Wanneer je katten worden achtervolgd door honden of andere roofdieren, kunnen ze gemakkelijk je huis binnenkomen zonder te wachten tot je de deur voor hen opent. Op deze manier zijn je katten veilig. Om de veiligheid te verbeteren, kun je bovendien een kattenluik installeren dat is uitgerust met een microchip. Dus alleen je kat kan het luik openen en andere katten kunnen je huis niet in. Microchip kattenluik zorgt voor een veilige omgeving voor je katten. Deze klep werkt meestal op batterijen. Daarnaast kun je kiezen voor een infrarood kattenluik. Het infrarood- of magneetapparaat wordt aan de halsband van je kat bevestigd. Vervolgens gaat het luik automatisch open wanneer het je kat detecteert.