Het kopen van onroerende goederen

Het kopen van onroerende goederen

februari 3, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Bij het kopen van een huis of een kantoor geldt dat je hier zelden voldoende geld voor hebt. Om toch zo’n onroerend goed te kopen moet je een lening afsluiten bij een hypotheek. Indien je een ondernemer bent en een lening wilt afsluiten bij een hypotheek voor zakelijke doeleinden dan noem je dit een zakelijke hypotheek. Bij een zakelijke hypotheek koop je een pand om jouw onderneming in te richten. Het is namelijk erg belangrijk om een vaste locatie te hebben waar verschillende klanten producten kunnen kopen. Hierdoor bouw je als onderneming een reputatie op onder de mens en heb je een vaste plaats waar jij spullen zowel kan inkopen als kan verkopen.


De zakelijke hypotheek


De zakelijke hypotheek is een constructie speciaal ontwikkeld voor de ondernemer. Bij het krijgen van een zakelijke hypotheek moet je voldoende overtuigingskracht bezitten dat je het bedrag op den duur terug zal betalen. Een kredietverstrekker die jou als ondernemer een hypotheek kan geven zal de beslissing om dit wel of niet te doen niet maken uit liefde. De beslissing om een hypotheek te verstrekken zal voortkomen uit de overweging dat jij als ondernemer in staat bent om het bedrag terug te betalen. Immers is iedere kredietverstrekker uit op het behalen van winst. 


Vertrouwen opbouwen bij een kredietverstrekker


Indien jij als ondernemer dus een lening wilt krijgen bij een kredietverstrekker dan is het belangrijk om een goede basis aan vertrouwen te winnen bij een kredietverstrekker. Dit vertrouwen kan je opbouwen indien je in staat bent om op een goede manier jouw verhaal te vertellen. Door gebruik te maken van verbale vaardigheden kan je ervoor zorgen dat de kredietverstrekker overtuigd raakt van het idee om jou een lening te geven. Daarnaast speelt voldoende eigen vermogen hebben een rol. De meeste kredietverstrekkers vragen dat een ondernemer in staat is om een gedeelte van het pand zelf te betalen. 

Tot de beste optie komen 


Bij het kiezen voor een kredietverstrekker is er gelukkig sprake van voldoende aanbod. Er zijn verschillende banken beschikbaar die in staat zijn om jouw een lening te geven en dit ook daadwerkelijk zullen doen indien je een goede financiële basis hebt. Daarnaast spelen jouw kansen als ondernemer natuurlijk ook een rol bij het krijgen van lening. Als je in een goede positie zit dan is het belangrijk om verschillende kredietverstrekker te vergelijken met elkaar en zodoende tot de beste optie te komen voor jou. De beste optie is afhankelijk van jouw financiële en persoonlijke situatie.


Rente en termijn


Wat universeel is voor iedere ondernemer is dat er sprake moet zijn van een lage rente. Als er namelijk sprake is van een hoge rente dan is het helaas zo dat je veel vaste lasten hebt die je per maand moet betalen. Hierdoor kan je in de problemen komen en dit wil je natuurlijk vermijden. Verder moet de termijn waarop jij het bedrag weer terug moet betalen vrij lang zijn. Hoe langer de termijn is, hoe minder geld je namelijk per jaar moet betalen. Dit neemt wederom financiële druk weg voor jou als ondernemer. 


Tip: FinaForte is specialist in hypotheken voor ondernemers.