Hoe de kosten drukken bij een keuken kopen?

Hoe de kosten drukken bij een keuken kopen?

maart 22, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Een keuken kopen brengt in de praktijk uiteraard de nodige kosten met zich mee. Wanneer we even alle verschillende ruimtes in je huis onder de loep gaan nemen zullen we al snel tot de conclusie komen dat de keuken samen met de badkamer de duurste ruimte is van allemaal. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat je bij een keuken eigenlijk op twee verschillende gebieden dient te investeren. In eerste instantie is er natuurlijk de infrastructuur van de keuken. Deze is echter lang niet alles. Daarnaast is het immers zo dat je ook zal moeten investeren in de toestellen waar je gebruik van wenst te maken. Alles bij elkaar gezien kunnen de kosten dan ook al vrij snel behoorlijk oplopen. Gelukkig bestaan er ook mogelijkheden om deze kosten te kunnen drukken. 

Wil je echt een volledig nieuwe keuken kopen of niet?

Bij een keuken kopen moet je jezelf in eerste instantie altijd de vraag stellen of de keuken wel echt volledig nieuw moet zijn. Dit betekent overigens niet meteen dat je moet gaan kijken in de richting van een tweedehandse keuken, integendeel. Het is bijvoorbeeld eveneens een mogelijkheid om te kijken naar bijvoorbeeld het aankopen van een toonzaalmodel. Een dergelijke keuken werd uitsluitend opgesteld in de toonzaal en is dus eigenlijk nog niet echt gebruikt. Regelmatig geldt voor keukenwinkels dat ze hun toonzaalmodellen vervangen waardoor ze worden aangeboden tegen een lage kostprijs. Het spreekt voor zich dat het aankopen van een nieuwe keuken voor in je woning op deze manier in één klap een behoorlijk stuk voordeliger kan worden gemaakt. 

Durf te kijken naar einde van de lijn keukens 

Een keuken kopen tegen een scherpe prijs betekent in de praktijk vaak dat je er goed aan doet om ook even te durven kijken in de richting van zogenaamde einde van de lijn keukens. Het gaat hierbij om keukens die ondertussen uit productie zijn genomen. Dit betekent echter niet dat de kwaliteit van deze keukens niet goed is, integendeel. Vaak is het zo dat producenten van keukens bepalen dat ze gedurende een bepaalde tijd specifieke modellen uit hun collectie produceren. Eenmaal die tijd is verstreken worden die modellen uit circulatie genomen. Op dit ogenblik heb jij de mogelijkheid om één van deze keukens aan te kopen tegen een zeer interessant prijskaartje. Ook zo kan een keuken kopen gebeuren tegen een aanzienlijk lager prijskaartje. Let wel, het spreekt voor zich dat je wel even altijd goed zal willen kijken naar de garantievoorwaarden waarvan sprake is. 

Probeer handig gebruik te maken van kortingen

In het merendeel van de gevallen is het zo dat je bij een keuken kopen wel op een bepaald manier aanspraak kan maken op één of meerdere kortingen. De manier waarop deze kortingen worden aangeboden is in de praktijk een beetje afhankelijk van de situatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat er een korting kan worden aangeboden op de infrastructuur van je keuken, maar bijvoorbeeld ook op de plaatsing. Daarnaast is het zo dat er ook niet zelden een korting wordt gegeven op bepaalde toestellen. Sterker nog, vaak kan je bij een nieuwe keuken kopen zelfs rekenen op één of meerdere gratis keukentoestellen. Hoe dan ook, wil je graag de kosten van jouw nieuwe keuken kunnen drukken? Dan bestaan er daar zeker en vast voldoende mogelijkheden toe.