Hoe kan jij je huis stijlvol en gericht op budget inrichten?

Hoe kan jij je huis stijlvol en gericht op budget inrichten?

juni 28, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Een huis inrichten kan veel geld kosten. Niet alleen zijn meubels deur, maar apparatuur en eventuele verbouwingen ook. Het is daarom niet altijd mogelijk om je huis precies zo in te kunnen richten zoals je zou willen. Maar dat is ook geen probleem, want door een paar dingen in je achterhoofd te houden, kan je jouw huis helemaal omtoveren naar je wens zonder te veel kosten te maken. 

Koop tweedehands 

De eerste tip die iedereen zal benoemen is om het internet af te gaan op tweedehands artikelen. Zo hebben veel mensen hun meubels of apparatuur te koop staan voor een goedkopere prijs dan dat je er normaal voor moet betalen en vaak ziet het product er ook nog eens uit als nieuw. Hierdoor kan je flink besparen. 

Kijk wat je al hebt 

Het is helemaal ín om je spullen te hergebruiken. Zo kan je jouw oude boekenkast een nieuw likje verf geven, maar ook glazen flessen kan weer worden gebruikt ter decoratie als licht. Er staan verschillende tips op het internet en in dergelijke tijdschriften om jouw oude meuk nog een tweede leven te geven. 

Kies voor een zelfgemaakte woonstijl 

Wie zegt dat je één woonstijl mag gebruiken in je woning. Mix er op los door verschillende kleuren en patronen te combineren en maak je inrichting helemaal eigen. Witte gordijnen en een geel, groene bank? Kies waar jij je dan ook goed bij voelt. 

Maak je woning persoonlijk 

Iets wat niet veel woningen hebben is echte persoonlijkheid. Heb jij nog een oud zelfgemaakt schilderij of een zelfgemaakte vaas? Deze kan je nu goed gebruiken in je inrichting. Wedden dat deze superleuk past bij het interieur. 

Houd sales en acties in de gaten 

Wacht je moment af om bepaalde producten te shoppen. Zo zijn gordijnen voor de woonkamer vaak in de aanbieding en scheelt dit enorm dan wanneer je het zonder actie koopt. Ook zijn tapijten of boekenkasten vaker in de aanbieding dan bijvoorbeeld een bankstel of eettafel. Let op waar je jouw spullen vandaan haalt en zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van dergelijke acties en aanbiedingen.