Hoe kun je je huis aanpassen zodat je kat optimaal gelukkig wordt

Hoe kun je je huis aanpassen zodat je kat optimaal gelukkig wordt

maart 23, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Er zijn twee veelvoorkomende soorten huisdierluiken op de markt verkrijgbaar. Het zijn conventionele kattenluiken en een kattenluik chip. Je bent misschien in de war over welk huisdierluik het beste is voor je kat. Ongeacht het type huisdierluik dat je kiest, de functie van dit hulpmiddel is hetzelfde. Met dit kattenluik kunnen je katten gemakkelijk naar buiten en naar binnen. Je katten zullen je niet meer lastigvallen om de deur te openen als ze naar buiten willen. Je hoort ze niet meer miauwen en aan je deur krabben. Voordat je het beste kattenluik kiest, moet je letten op de leeftijd en het karakter van je kat.

Voor- en nadelen van een conventioneel kattenluik

Wanneer je in de war raakt om een ​​kattenluikchip of de conventionele chip te kiezen, moet je de voor- en nadelen van elk hulpmiddel ontdekken. Het conventionele kattenluik is eenvoudig te installeren. Er is geen scanner of batterijen aan bevestigd. Verder kan deze klep in verschillende soorten deuren worden ingebouwd. Je kunt het op de glazen deur of schuifdeur installeren. Dit type kattenluik heeft echter een aantal nadelen. Het kan zijn dat je veel moeite moet doen om je kat met dit luik te trainen. Bovendien kunnen de katten van je buren je huis binnenkomen.

Voors en tegens van een kattenluik met chip

Het microchip kattenluik gaat automatisch open als je kat dichter bij de deur komt. De scanner op de klep kan de chip identificeren die je op de nek van de kat bevestigt. Deze chip is uniek. Je kat mag dus alleen het huis binnen. Andere katten kunnen niet bij je thuiskomen. Het microchip kattenluik is veelzijdig omdat het in veel soorten deuren kan worden geïnstalleerd. Je kunt het zelfs op de glazen deur installeren. Sommige chipkattenluiken zijn voorzien van een slotfunctie. Op deze manier kun je de deur programmeren zodat deze op bepaalde tijden kan worden vergrendeld en ontgrendeld. Je kunt hem bijvoorbeeld ’s nachts op slot doen, zodat je katten ’s nachts niet naar buiten gaan.