Je tuin opknappen? Hier enkele tips.

Je tuin opknappen? Hier enkele tips.

december 2, 2020 2 Door Rik Veldhuizen

Minder is meer

Minder is meer! Het is misschien een beetje cliché, maar het blijft een belangrijke regel. Hoe minder rommel en afleiding er in uw tuin is, hoe duidelijker het wordt waar het in uw tuin om gaat. De kunst van het weglaten is echter niet voor iedereen even gemakkelijk. Maar als u zoveel mogelijk losse dingen uit uw tuin haalt en vervangt door iets wat echt een toegevoegde waarde heeft, zult u merken wat beter is.

Houd het overzicht in uw tuin

Probeer uw tuin zo in te richten dat u het overzicht behoudt. Als u dit niet doet, kunt u soms bijna letterlijk door de bomen het bos zien en is uw tuin bijna niet meer te onderhouden. De ideale indeling voor een ordelijke tuin is tweederde groen en eenderde bestrating. Als u zich aan deze indeling houdt, heeft u een goed overzicht en kunt u uw tuin beter onderhouden.

grind

Het is nogal wat werk om grind te leggen, maar als het eenmaal ligt, kom je ook nog eens af van veel onderhoud. Van tijd tot tijd hoef je alleen nog maar het grind te harken. Als het grind goed ligt, komt er geen onkruid meer door. Grind is ook doorlatend voor water, dus na veel regen zijn er geen plassen meer. Andere alternatieven zoals tegels of bestrating hebben soms dit probleem.

Niet te veel steen

Sommige mensen denken dat als ze hun hele tuin plaveien, ze van het onderhoud af zijn. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Bestrating of tegels worden ook vies. Vaak zit er groene aanslag op de bestrating waardoor deze glad is. Om dit te voorkomen moeten de tegels worden geïmpregneerd en is er ook speciaal voegmiddel nodig om onkruid te voorkomen. Natuurlijk zal al die steen uw tuin niet mooier maken. Probeer je dus te houden aan de regel van tweederde groen en eenderde bestrating.