Jouw trampoline klaarmaken voor een nieuw springseizoen doe je zo

Jouw trampoline klaarmaken voor een nieuw springseizoen doe je zo

juni 23, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Het is weer buitenspeeltijd! De zomerse temperaturen laten zich weer zien en het blijft weer langer licht buiten. Er is dan niets leukers voor kinderen dan om te springen de trampoline in de tuin. Helaas gaat er nog wel eens iets kapot of raken bepaalde onderdelen versleten. Verkleurde trampolineranden, uitgerekte veren of zelf een gescheurd veiligheidsnet. In lees je alles over trampoline onderhoudt en waar je op moet letten bij het aankopen van trampolines en onderdelen. Kijk ondertussen even bij Vikingchoice voor alles op het gebied van trampolines.

Waar een goede trampolinerand aan moet voldoen

Een trampolinerand zal een van de eerste onderdelen zijn die je zult moeten vervangen. De rand ligt direct over de veren, het frame en de springmat. Door te springen op de trampoline is de rand constant in beweging wat voor slijtage en schade zorgt. Ook zullen bepaalde kleuren snel vervagen wanneer ze lange tijd aan de zon worden blootgesteld. Ben je van klant om een nieuwe trampolinerand te gaan kopen? Let er dan op dat de rand voldoende breed is, een overliggende flap heeft en voldoende dik is. Een goede rand wordt gemaakt van stevig PU, gevuld met minimaal 15 mm dik foam en heeft een stevige bevestigingsmethode.

Alles wat je moet weten over trampoline netten

Het valnet van de trampoline zorgt ervoor dat kinderen niet zomaar van de trampoline vallen mocht er onverhoopt een valpartij plaatsvinden. Valnetten worden vaak gebruik bij trampolines die op de grond worden opgebouwd. Bij trampolines die je ingraaft wordt minder vaak een valnet gebruikt. Wanneer je een nieuw trampoline net gaat kopen is het belangrijk om er op te letten of jouw trampoline een binnenrand of buitenrand bevestiging heeft, hoeveel palen of montage punten het net heeft en wat de juiste diameter is. Een goed net is gemaakt van mesh en heeft een dubbelzijdige rits of klittenband opening. Net trampoline kopen? Viking Choice heeft een groot aanbod.

Alles wat je moet weten over springmatten en veren

Naast trampolineranden en trampoline netten hebben de springmat en de veren het ook zwaar te voorduren. Na verloop van tijd verliest de springmat in elasticiteit en treed er metaalmoeheid op in de veren. Vervang altijd beide gelijktijdig voor het beste resultaat. Bij een springmat is kwaliteit van belang. Ook wil je een springmat kopen met precies evenveel veren en veer-ogen als jouw trampoline nu heeft. Een gezonde trampolineveer heeft een licht gespannen voormontage en rekt volledig uit tijdens het springen.