Kan ik deze zomer nu op vakantie naar het buitenland?

Kan ik deze zomer nu op vakantie naar het buitenland?

juni 11, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Het is bijna juni en als ik naar buiten kijk is er nog geen zonnestraaltje te bekennen. Licht droevige gezichten vullen in juni nog het straatbeeld. We stonden door de overheid al onder curatele en hebben nu gelukkig te maken met versoepelingen van de restricties, maar mooi weer zou dan welkom zijn. Als Mohammed niet naar de berg komt…. Precies, wij hebben het besluit gemaakt. Het is tijd om de zon op te zoeken nu het deels weer toegestaan om te reizen! Echter zijn de wijzigingen van de coronamaatregelen zelf wél net zo veranderlijker als het weer, dus de vraag is of we op een ontspannen wijze daadwerkelijk naar een zonnig oord kunnen reizen. Naar welk land kunnen we reizen? En wat moeten we hier voor doen of laten? Om u wat opheldering te geven zet ik hieronder de huidige info beknopt op een rij!

Check de kleurcode per land | Reisadvies RIVM

Het RIVM geeft reisadvies en geef dit weer middels kleurcodes. Er wordt uiteraard opgemerkt dat kort voor vertrek wijzigingen kunnen worden doorgegeven. Dat verbaast me persoonlijk niets, want als de overheid het ons moeilijk kan maken zullen zij dat ook zeker doen. Dus mocht u financieel al getroffen zijn door de Corona situatie en heeft u dan eindelijk uw zuur verdiende geld bij elkaar om af te reizen naar het buitenland: bedenk u twee keer! Voordat u het weet bent u uw gelden kwijt en is de situatie plotsklaps gewijzigd. Als u eenmaal heeft besloten om een zonnige bestemming te kiezen om daar optimaal te genieten, bekijk dan het reisadvies van betreffend land. Er zijn vier kleurcodes; groen, geel, oranje & rood. Groen betekent dat u kunt reizen en er zijn geen veiligheidsrisico’s. Geel betekent dat er wel risico’s zijn op het gebied van Coronabesmettingen, wegen, natuur of politieke redenen. Code geel zal nu uiteraard in veel gevallen betekenen dat er restricties zijn betreft Coronamaatregelen. Heeft uw favoriete vakantieland code oranje? Dan is het niet raadzaam om naar betreffend land af te reizen, want dan is er groot besmettingsgevaar of terrorismebedreiging. Bij code rood zijn er zeer ernstige veiligheids- of gezondheidsrisico’s en kunt u zelfs het land niet meer in of uit.

PCR reiscertificaat | test uiterlijk 72  uur van tevoren

Omdat veel mensen nog niet gevaccineerd zijn of dat niet willen kan deze groep een PCR-reiscertificaat halen. Dan wordt u getest op Corona en bij een negatieve uitslag kunt u met een gerust hart reizen bij het tonen van het certificaat. Als u denkt dat u dat een week van tevoren kunt regelen dan heeft u het mis. De test moet uiterlijk 72 uur voordat u op reis gaat afgenomen zijn. Dit in verband met de geldigheid. De kosten zijn rond de honderd euro, maar ook dat kan binnenkort gewijzigd worden. Minister de Jonge gaf gister aan dat de PCR-test mogelijk gratis gaat worden. Gratis is op dit moment weinig in dit land, dus reken daar maar niet op!

Bent u een zonaanbidder en wilt u na lange periode optimaal genieten met uw geliefde, familie of vrienden? Laat uw geluk niet in weg staan door bureaucratische praktijken van hoger hand. U bepaalt zelf uw persoonlijke geluk!

Gaat u dit jaar niet op vakantie? Shop dan op badjas.nl een comfortabele fleece badjas waarin u tijdens uw relaxmomenten helemaal in weg kunt kruipen!