Kiezen tussen een bad of douche voor meer luxe

Kiezen tussen een bad of douche voor meer luxe

augustus 26, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

”Luxe” betekent voor iedereen iets anders, of het nu gaat om een goede maaltijd, een favoriete outfit of de perfecte spabadkamer. Dus hoewel niemand alles kan hebben, kan je bij het plannen van de volgende verbouwing zeker van zijn dat je precies krijgt wat jij wilt. Of je nu houdt van een warme douche of een lang bad, het formuleren van je prioriteiten voordat je aan een renovatie begint, is misschien wel de belangrijkste eerste stap om een luxe badkamer te krijgen waar je echt blij mee bent.

Luxe baden

Decoratieve badkuipen zijn een eeuwige favoriet van luxe badkamerdesign. Hoewel de populariteit vaak verschuift tussen bubbelbaden, ligbaden en vrijstaande baden, is het hebben van een groot bad in het midden van je badkamer een trend die zelden helemaal verdwijnt.

Het kiezen van een luxe bad komt neer op twee hoofdelementen: uiterlijk en functies. Vrijstaande badkuipen zijn over het algemeen een stuk duurder dan hun tegenhangers, maar ze zijn er in een breder scala aan vormen en stijlen. Ook zijn ze klaar om direct te installeren zoals ze zijn. Terwijl een half vrijstaand bad meer montage handelingen nodig heeft om te installeren.

Het verschil tussen de twee is grotendeels esthetisch. De grote prijsverschillen tussen verschillende soorten luxe badkuipen komen naar voren als je kijkt naar badkuipen die veel groter zijn, badkuipen met extra functies, zoals whirlpool-functionaliteit.

Het is belangrijk om te plannen waar jouw budget naartoe gaat, daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat de lange termijn plannen zijn. Houd er ook rekening mee dat, zelfs als je geen voorkeur geeft aan een bad boven een douche, een badkamer met een bad en geen douche altijd moeilijker te verkopen is dan een badkamer met een douche maar geen bad. Zelfs als het relatief eenvoudig is, wil je er zeker van zijn dat er ergens in de badkamer een zekere mate van douchefunctionaliteit is.

Luxe douches

Dat gezegd hebbende, als je niet iemand bent die af en toe een bad neemt, zul je niet veel halen uit een badkuip. Het goede nieuws is dat grote douchewanden populair genoeg zijn om op zichzelf een luxe badkamerontwerp te dragen, je hebt dus geen bad nodig als je er geen wilt.

De douchewand zelf kan een ster van de badkamerruimte zijn, of het nu een perfect frameloos stuk glas is dat de badkamer opent, of een trendy afgeschermde overkapping die de ruimte een hippe, industriële uitstraling geeft. De tegel die je kiest is ook belangrijk. Tegels zijn duurder dan behang of iets dergelijks, maar ziet er verfijnder en meer afgewerkt uit. Evenzo is het hebben van een betegelde douchevloer die naadloos overgaat in de badkamer een luxe badkamerfunctie van topkwaliteit, maar een die de kosten van jouw renovatie project aanzienlijk zal verhogen.

Douche en bad

Niet iedereen heeft de luxe om een douche en bad te nemen. Voor de ultieme luxe badkamer raden wij het aan om beide douche en bad te installeren. Mocht je toch een keuze moeten maken dan gaat de keuze altijd uit naar een douche. Een badkamer zonder douche is niet compleet.