Kuipstoel eetkamer: comfortabel aan tafel

Kuipstoel eetkamer: comfortabel aan tafel

mei 3, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Bij het selecteren van eetkamerstoelen is het van belang om goed naar het comfort te kijken. Vooral bij eetkamerstoelen is dat van belang. Zo’n stoel moet genoeg ondersteuning geven om zonder moeite rechtop aan de tafel te kunnen zitten. Als de stoel niet ver genoeg onder de tafel kan worden geschoven of als de vorm uitnodigt om te gaan hangen is dat niet fijn. Er zijn allerlei modellen eetkamerstoelen die uitstekend geschikt zijn. Maar als je kiest voor een kuipstoel eetkamer is succes verzekerd. Deze stoelen zijn voor iedereen comfortabel en zorgen voor een actieve houding aan de eetkamertafel.

Voor- en nadelen

Als eetkamerstoel biedt een kuipstoel bijna alleen maar voordelen. Hij zit altijd prettig, als je tenminste een stoel met de juiste hoogte kiest. Bij een kuipstoel die te hoog is krijg je je voeten niet goed op de grond, en dat is op den duur onprettig. Houd er rekening mee dat een kuipstoel niet verkrijgbaar is met armleuningen. Ook zijn er geen kuipstoelen met wieltjes. De meeste kuipstoelen wegen echter zo weinig, dat het geen enkele moeite kost om de stoelen onder de tafel te schuiven. Ook doordat de stoelen veel ruimte hebben tussen het zitvlak en het tafelblad zorgt ervoor dat het aanschuiven gemakkelijk gaat.

Bekleding

Binnen de kuipstoelen is er keus uit een groot aantal materialen. Verreweg de meeste stoelen zijn gemaakt van fluweel. Dat is logisch, want daarin glijd je niet gemakkelijk weg. Polyester en kunstleer worden ook vaak gebruikt. Voor wat meer exclusieve toepassingen kun je kiezen uit echt leer, metaal of microvezel. Het is niet moeilijk om een kuipstoel voor de eetkamer af te stemmen op de rest van je interieur, want deze stoelen zijn in veel kleuren verkrijgbaar. Een kuipstoel eetkamer wordt door veel bedrijven verkocht. Er is keus uit een kleine 20 merken, waarbij vooral Cozyhouse, Polewolf en Hearthome & Living veel modellen voeren.

Multifunctioneel

Het grootste voordeel van een kuipstoel eetkamer is het uitstekende zitcomfort. Behalve dat de stoelen worden gebruikt aan de eetkamertafel, zijn ze ook prima geschikt voor het werken aan een bureau. En als het nodig is kan er prima iemand in zitten als je extra plekken in de woonkamer nodig hebt. Doordat deze eetkamerstoelen in zoveel varianten worden verkocht, is het leuk om ermee te experimenteren. Kies bijvoorbeeld voor vier dezelfde stoelen, maar dan elk in een iets andere kleur. Of kies voor vier dezelfde stoelen die elk van een ander materiaal zijn gemaakt. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

Bron: NADUVI