Makkelijk huis verkopen via een makelaar

Makkelijk huis verkopen via een makelaar

augustus 29, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Ben je op zoek naar een andere plek voor je groeiende gezin? Dan ga je natuurlijk een huis verkopen. Om je huis op een goede manier te verkopen, is het handig om een makelaar in te schakelen. Een makelaar kan jou namelijk helpen om niet alleen aandacht te krijgen voor jouw woning, maar deze ook op een professionele manier te presenteren. Daarnaast kun je bij een makelaar een goede taxatie krijgen en zo weet je hoe veel jouw woning waard is. Op deze manier kun je bij dezelfde makelaar op zoek naar een geschikte nieuwe woning. Zodra je een woning verkocht hebt, kun je dat geld inzetten om je nieuwe woning aan te schaffen. Logischerwijze zullen er eerst schulden betaald moeten worden en een eventuele nieuwe hypotheek aangevraagd moeten worden.

Hypotheek voor nieuwe woning

Het aanvragen van een hypotheek is voor veel mensen nodig. Het is namelijk een lening die het mogelijk maakt om een woning te kunnen kopen. Maandelijks zul je een bedrag moeten aflossen en rente moeten betalen. Lenen is nou eenmaal niet gratis. Vaak nemen mensen een hypotheek van flink aantal jaren. Denk aan twintig of dertig jaar. Zoals gezegd kun je deze volledig aflossen zodra je naar een nieuwe woning gaat. Daarnaast kan het zo zijn dat je voor een lange tijd in dezelfde woning woont en de hypotheek dus vanzelf aflost. Wil je toch naar een nieuwe woning? Dan kiezen veel mensen er toch voor om de huidige woning te verkopen. Voordat je dit kunt doen, is het belangrijk om je woning verkoopklaar te maken.

Maak je woning verkoopklaar

Maar hoe maak je jouw woning nou verkoopklaar? Allereerst is het handig om te kijken of een eventuele verbouwing de verkoopprijs kan verhogen. Denk aan een keuken of badkamer dat zeker aan vernieuwing toe is. Tegenwoordig hebben veel mensen behoefte aan een woning waar je in principe gelijk in kunt en niet al te veel hoeft te veranderen. Het is dan wel zo handig als jouw woning gereed is. Een keuken of badkamer kost best wat geld. Vaak kiezen mensen ervoor om hiervoor een aparte hypotheek aan te vragen. Het is wel belangrijk dat je samen met de makelaar nagaat of een verbouwing gunstig is. Je wilt natuurlijk niet dat jij meer geld kwijt bent aan de verbouwing dan dat het je oplevert. 

Online zichtbaarheid creëren

Zodra je woning helemaal gereed is, is het tijd om foto’s te gaan maken. Je huis verkopen via een goede makelaar heeft hiermee ook een voordeel. Door middel van een makelaar worden er namelijk goede foto’s gemaakt, wat de woning aantrekkelijker maakt voor eventuele geïnteresseerden. Nadat de foto’s zijn gemaakt, worden deze online gegooid. Denk aan de website van de makelaar zelf, maar ook sociale media en andere verkoop websites. Op deze manier krijgt jouw woning genoeg aandacht en zul je veel meer kijkers hebben. Dit is wel zo fijn als er haast achter zit. Het is vervelend als je straks over twee woningen geld moet betalen, omdat de verkoop niet goed loopt.