Moderne woning bouwen: hier wat leuke opties

Moderne woning bouwen: hier wat leuke opties

juni 29, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Je eigen droomhuis laten bouwen is voor veel mensen een droom en voor sommige een droom die uitkomt. Maar als het dan eindelijk zo ver is, heb je dan al een plan? Weet jij al hoe jouw droomhuis eruit moet zien? Zo niet, geven we je graag nog wat ideeën, vandaag allemaal in een moderne stijl.

De moderne bungalow

Een eigen huis kunnen laten bouwen is natuurlijk een enorme luxe. Wat ook luxe uitstraalt is een bungalow. Een woning volledig op één verdieping. Er geschikt voor de toekomst wanneer traplopen misschien lastiger gaat worden of voor mensen die al moeilijk ter been zijn. Zelfs wanneer dat allemaal niet speelt is een bungalow een hele mooie en luxe keuze. De perfecte bungalow laat je ontwerpen door een architect moderne bungalow. Daarnaast hebben bungalows nog een aantal andere voordelen. Zo kun je er zelfs voor kiezen om de slaapkamers aan verschillende kanten van de woning te plaatsen voor extra privacy. Ook kun je met een goede oriëntatie ten opzichte van de zon veel profiteren van de warmte van de zon en van veel lichtinval.

Moderne villa bouwen

Moderne villa

Wanneer je toch liever de hoogte in gaat kun je ook gaan voor een moderne villa. Met een ruime, hoge entree, grote ramen, strakke lijnen en een open vloerplan is deze moderne villa binnen een handomdraai ontworpen. Ook ideaal voor kleinere kavels en stukken grond omdat je met meerdere verdiepingen natuurlijk minder oppervlakte nodig hebt dan voor een bungalow. Zo kun je erg veel slaapkamers kwijt en kun je veel leefruimte creëren op een klein stuk grond.  

Loftwoning

Misschien een verrassende optie is de loftwoning. Deze komt minder vaak voor, waarschijnlijk omdat er minder woonoppervlakte in zit, maar past erg goed in een moderne stijl een geeft een uniek karakter aan je woning. Bij een loftwoning geniet je van een grote open ruimte, met hoge plafonds en een loft waar vaak de slaapkamer geplaatst is.