Op zoek naar een leuke woning? Ga voor nieuwbouw!

Op zoek naar een leuke woning? Ga voor nieuwbouw!

juni 30, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Een eigen woning is een grote stap in je leven. Je staat op het punt een aankoop te doen van vele duizenden euro’s. Om deze aankoop te kunnen doen, ben je waarschijnlijk eerst langs de hypotheekadviseur geweest, zodat je weet wat je te besteden hebt. Heb je al een woning op het oog? Of ben je nog druk op zoek? Wil je een woning die aan al je eisen voldoet? Ga dan voor nieuwbouw. Omdat dit nog in ontwikkeling is, kun je vaak je voorkeuren nog aangeven en zo de woning geheel naar eigen zin maken.

De voordelen van nieuwbouw

Hoewel een bestaande woning veel karakter kan hebben, is het grote voordeel van een nieuwbouw woning dat je het geheel naar eigen smaak in kan richten. Daarnaast koop je de woning vrij op naam, wat betekent dat je geen overdrachtskosten hoeft te betalen aan de notaris. Deze kosten zijn immers inbegrepen in de prijs. Je weet dus waar je aan toe bent. Een ander groot voordeel van nieuwbouw is dat ook echt alles nieuw is en je dus vrijwel geen onderhoudskosten de eerste jaren hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schilderwerk. Naast de woning zelf, die je met meer- en minderwerk geheel naar eigen smaak laat bouwen, is ook de tuin geheel naar eigen smaak in te richten. Bij een bestaande woning is de tuin al klaar en wanneer deze je niet bevalt, zul je die aan moeten passen. Een nieuwbouwwoning heeft nog geen ingerichte tuin en is dus eenvoudig anar eigen smaak in te richten.

Energiezuinig en duurzaam wonen

Een ander groot voordeel van nieuwbouwwoningen is dat deze energiezuinig en duurzaam gebouwd worden. Aan nieuwbouw wordt namelijk hoge eisen gesteld rondom de energiezuinigheid. Een goede isolatie, driedubbele beglazing van de ramen en zonnepanelen zijn vrijwel standaard aanwezig. Daarnaast belast nieuwbouw het milieu minder en zorgt het voor een geringere uitstoot van CO2.

Nieuwbouw bouwen met een bouwbedrijf

Er zijn verschillende bouwbedrijven die je kunnen helpen bij jouw nieuwbouwwoningen. Je zou een bouwkavel kunnen kopen en hiermee naar een bouwbedrijf kunnen stappen, maar er zijn ook bouwbedrijven die woningen in project bouw bouwen. Zo ook Bouwbedrijf HuneBouw in Hoogeveen. Dit middelgrote bouwbedrijf werkt met regelmaat aan grote bouwprojecten. Zo ontstaat er een leuke nieuwe wijk met nieuwbouw in verschillende stijlen. Ook wanneer je een nieuw appartement wil kopen, is dat mogelijk met nieuwbouw. Wellicht een idee om eens te gaan informeren naar de mogelijkheden.