Op zoek naar een wollen vloerkleed? Houd hier rekening mee

Op zoek naar een wollen vloerkleed? Houd hier rekening mee

november 14, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Een wollen vloerkleed toevoegen aan je inrichting is een geweldige manier om wat extra comfort en stijl aan je huis toe te voegen. Wollen vloerkleden zijn er in vele soorten en maten, zodat je altijd het perfecte exemplaar voor je ruimte kunt vinden. Bovendien zijn ze duurzaam en gaan ze lang mee, zodat je er jarenlang van kunt genieten. Hier lees je daarom precies waar je op moet letten als je op zoek bent naar een wollen vloerkleed!

1. Het formaat van een wollen vloerkleed

Bij het kiezen van het perfecte wollen vloerkleed voor je huis is de grootte zeker een factor om rekening mee te houden. Je kiest een formaat dat zowel praktisch als esthetisch verantwoord is voor je ruimte. Als je een kleine kamer hebt bijvoorbeeld, kan je het beter bij een klein wollen vloerkleed houden, terwijl bij een grote kamer een groter vloerkleed beter past.

2. De vorm van een wollen vloerkleed

Iets anders waar je op moet letten bij het kiezen van een wollen vloerkleed is de vorm. Vloerkleden zijn er in alle soorten en maten, zodat je er altijd een kunt vinden die perfect bij je behoeften past. Ronde wollen vloerkleden zijn ideaal voor kleinere ruimtes, terwijl rechthoekige of vierkante kleden perfect zijn voor grotere kamers.

3. De kleur van een wollen vloerkleed

De kleur van het wollen vloerkleed is ook een belangrijke overweging. Wollen vloerkleden zijn er in veel verschillende kleuren, zodat je de perfecte kleur kunt vinden die bij je inrichting past. Zorg ervoor dat je een kleur voor een wollen vloerkleed kiest die de andere kleuren in je kamer aanvult in plaats van ermee te botsen.

4. Een rustig of druk wollen vloerkleed

Wat de patronen betreft, kan je kiezen voor een wollen vloerkleed met drukke of rustige patronen. Drukke patronen kunnen een kamer visueel interessanter maken, terwijl rustige patronen of een effen wollen vloerkleed een meer rustgevende sfeer kunnen creëren. Alles hangt af van je persoonlijke voorkeur en de algemene stijl van je huis.

5. De prijs van een wollen vloerkleed

Wollen vloerkleden variëren in prijs, afhankelijk van hun grootte, vorm, kleur en patroon. Alhoewel een wollen vloerkleed vaak prijziger is dan een synthetisch kleed, kan je al snel een wollen vloerkleed vinden voor ieder budget. Alhoewel een synthetisch kleed namelijk duurder is, kan deze niet tippen aan de voordelen of look van een echt wollen vloerkleed!