Praktische tips om het zwembad schoon te houden

Praktische tips om het zwembad schoon te houden

mei 4, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Als je een zwembad hebt, moet je deze goed onderhouden. De makkelijkste manier om het water schoon te houden is een zwembadtent kopen bij Sunnytent. Met deze zwembadafdekking heb je het hele jaar door helder en schoon water. Je moet het zwembad niet alleen beschermen tegen vuil en bladeren, maar ook de pH-waarde van het water controleren. De pH-waarde beïnvloedt de toestand van het water. Zorg ervoor dat de pH-waarde van het water ideaal is zodat het je huid niet beschadigt. Wil je het zwembad moeiteloos schoonmaken, dan kun je kiezen voor het gebruik van een automatisch reinigingssysteem. Om de netheid van het zwembad te behouden, kun je je aan enkele onderstaande tips houden.

Je zwembad afdekken

Het zwembad schoonmaken is een vermoeiende bezigheid. U kunt het reinigingsproces verminderen door het zwembad af te dekken met SunnyTent. De zwembadtent kan voorkomen dat bladeren, insecten, vogelpoep en vuil in het water komen. Kies dan voor een opvouwbare tent zodat deze eenvoudig te bedienen is. Wanneer het zwembad niet in gebruik is, kun je de tent sluiten. Als je dan wilt zwemmen, kun je de tent geheel of gedeeltelijk openen. Vul dan het zwembad met kraanwater. Gebruik geen grondwater omdat het mineralen en stoffen bevat. Als je chloor aan het grondwater toevoegt, verkleurt het.

De PH-waarde controleren

Vervolgens moet je de zuurgraad van het water meten door de pH-waarde te meten. Het neutrale water heeft een pH-waarde van 7. De ideale waarde voor zwembadwater is dan 7,2 tot 7,6. Je kunt de pH-waarde controleren met behulp van teststrips. Bij een hoge pH-waarde kunnen de algen gemakkelijk groeien. Daarnaast kan de kalkafzetting ook optreden. De hogere pH-waarde is niet goed voor je huid en ogen. Een lage pH-waarde is echter ook ongezond. Het kan oogirritatie veroorzaken. Om de pH-waarde te stabiliseren, kun je pH plus of pH minus aan het water toevoegen. Verder moet je ook chloor toevoegen om het water schoon en helder te houden.