Redenen om je huis te laten schatten

Redenen om je huis te laten schatten

november 23, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Bij de verkoop of aankoop van een woning is het fijn als je een goede schatting van de waarde kunt maken. Zo weet jij als koper zeker dat je niet veel te veel gaat betalen voor je nieuwe huis. Als verkoper kun je een realistische vraagprijs bepalen. Zo voorkom je dat je potentiële kopers afschrikt. Een gratis waardebepaling van je huis heeft dus veel voordelen en kan je uiteindelijk een hoop geld opleveren. Misschien kun je de vraagprijs na de schatting verhogen of weet je wat er gedaan moet worden aan de woning om de waarde te verhogen. Ook voor het herfinancieren van een bestaande woning lening kan het raadzaam zijn om een waardebepaling uit te laten voeren.

Vergroot de kans op de verkoop van je woning

Door te kiezen voor een waardebepaling kun je een realistische vraagprijs naar buiten brengen. Wanneer jij veel te veel geld vraagt voor de woning heb je kans dat niemand interesse zal tonen. Zo zal het veel langer duren voor je de woning verkoopt. Een realistische vraagprijs biedt meer mogelijkheid tot een snelle verkoop. Door een inspectie uit te laten voeren wordt er gekeken wat de waarde van de woning is. Ook als koper doe je er goed aan om te kiezen voor een waardebepaling. Zo heb je direct in kaart wat de waarde van de woning is en of je hier niet te veel voor gaat betalen. 

Gratis de waarde van een woning laten schatten

Bij Heylen Vastgoed kun je terecht voor een gratis waardebepaling van een woning. Na de vrijblijvende waardebepaling ben je vrij om te kiezen of je hiermee akkoord gaat of dat je de woning elders laat verkopen. Door het brede netwerk wordt de woning ruim onder de aandacht gebracht waardoor de kans op verkoop wordt vergroot. Daarnaast heb je met een waardebepaling een mooie richtlijn voor de vraagprijs waarmee je potentiële kopers kunt enthousiasmeren. Hiermee verklein je de kans dat je jarenlang met een woning zit die je maar niet verkocht krijgt. Naast de waardebepaling krijg je vrijblijvend advies over de verkoop van de woning.