Soorten spouwmuurisolatie

Soorten spouwmuurisolatie

januari 27, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Spouwmuurisolatie is een van de mooiste upgrades die u voor uw woning kunt doen. Het is geen gemakkelijke taak, dus misschien moet u vakmensen voor spouwmuurisolatie inschakelen. Aangezien u echter de eigenaar van het onroerend goed bent, moet u zich informeren over dit type project. Misschien wilt u weten hoe dit werkt en of er verschillende soorten isolaties zien. Woont u in Zeeland of omgeving, dan kunt u voor meer informatie terecht bij spouwmuurisolatie Zeeland. Blijf lezen als u meer kennis wilt opdoen.

Meest voorkomende soorten

Er zijn drie hoofdtypen spouwmuurisolatie en volgens isonergy.nl zijn dit de meest voorkomende typen. De eerste heet de geblazen minerale vezel. Dit type bestaat uit glasvezel strengen of minerale wol die door middel van perslucht worden opgenomen of in de spouw worden geperst. Het tweede type staat bekend als polystyreenkorrels of korrels. Deze kan los geleverd worden of in de vorm van licht kleverige hars. Door hun ruwe vorm blijven de korrels bij elkaar. Net als de eerste soort worden ook deze materialen door perslucht geblazen. De derde is het ureum-formaldehydeschuim. Het wordt in de wandholte gecreëerd door de injectie van de twee gemengde chemische componenten om een ​​schuim te vormen. Let op: niet al deze drie typen spouwmuurisolatie kunnen direct worden aangebracht. Sommige typen moeten mogelijk worden herzien vanwege het materiaal dat ze bevatten. Het ureum-formaldehydeschuim heeft bijvoorbeeld aandacht nodig vanwege het materiaal dat het bevat. Sommige staten kunnen het toestaan, andere niet.

Het installatieproces

Alleen een gespecialiseerde aannemer kan spouwmuurisolatie aanbrengen. Ze moeten een garantie van het agentschap voor de garantie van de spouwisolatie verstrekken. Om spouwmuurisolatie aan te brengen, moeten aannemers kleine gaatjes boren in de mortel en tussen de steenlagen. Daarna wordt het isolatiemateriaal via deze kleine gaatjes in de spouw gespoten. Bij het opnieuw stuken van de binnenmuur verdient het de voorkeur om via de geboorde gaten in de binnenmuren te injecteren, die spoedig zullen worden afgedekt als de muur al gestukt is. Dit hele installatieproces is te riskant en te zwaar, dus zorg ervoor dat u een aannemer inschakelt.