Steeds meer investeerders kiezen voor vastgoed in Antwerpen

Steeds meer investeerders kiezen voor vastgoed in Antwerpen

februari 14, 2023 0 Door Rik Veldhuizen

Het leven in de stad was al jarenlang erg populair, maar in de laatste jaren zien we dat er nog meer interesse is om te verhuizen naar de stad. Neem bijvoorbeeld Antwerpen. Deze grote stad trekt steeds meer jong en oud bezoek aan. Vele van deze wensen hier te wonen. Wanneer jij op zoek bent naar een slimme investering, dan is dit het juiste moment om te investeren in vastgoed in Antwerpen. Informeer bijvoorbeeld eens bij HeylenExclusief.be naar het aanbod vastgoed in de prachtige stad Antwerpen. 

Waarom investeren in Antwerpen?

Voordat we verder het onderwerp induiken, gaan we eerst kijken naar waarom Antwerpen een goede investering is. Antwerpen is een geschikte stad om in vastgoed te investeren omdat het erg aan het groeien is. Het is de stad in Vlaanderen met de grootste groei in de woningmarkt. Als je kijkt naar de cijfers, dan zie je dat het steeds meer jongeren aantrekt. Daarnaast vertrekken er ook steeds meer hoogopgeleiden gezinnen naar deze stad, omdat er meer baangarantie en ontplooiingsmogelijkheden zijn. Al deze factoren samen zorgt ervoor dat er veel vraag is naar huurwoningen. Dit maakt het een uitstekende stad om in te investeren.

Oriënteer je op de lokale woningmarkt

Voordat je halsoverkop kiest om te investeren in een woning of pand, is het belangrijk om je te oriënteren in de stad. Je wilt namelijk te weten komen hoe populair de buurt is, hoe de rente op een hypotheek is, hoeveel de woningen in de buurt te huur staan en wat voor publiek de buurt aantrekt. Vervolgens kan je nagaan of dit past bij wat je voor ogen hebt en of het financieel aantrekkelijk is. Wanneer er voornamelijk studenten in de buurt wonen en op zoek zijn naar kamers om te huren, dan is het belangrijk om jezelf af te vragen of je graag wilt verhuren aan studenten of niet. 

De groei van Antwerpen werkt in jouw voordeel

Wanneer de rente laag is dan is het uiteraard een geweldig moment om te investeren in vastgoed, maar wat moet je doen wanneer de rente hoog is? Dit hangt erg af van de locatie waar jij wilt investeren in vastgoed. Wanneer de rente hoog is, dan is het voor de meeste mensen lastig om een huis of appartement in de stad te kopen. Dit betekent dat meer mensen bereid zijn om voor de lange termijn te huren. Wanneer jij een pand met een hogere rente kan veroorloven in een groeiende stad als Antwerpen, dan heb je een grote kans dat je het voor een mooi bedrag kan verhuren.