Tips om je huis verkoopklaar te maken

Tips om je huis verkoopklaar te maken

februari 25, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Als je je huis te koop hebt gezet, wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk verkocht raakt voor een zo gunstig mogelijke prijs. Er zijn dan ook een aantal dingen die je zelf kunt doen, om de verkoop van het huis te stimuleren. Ben je benieuwd naar welke dingen dit zijn? Lees dan snel verder, wij vertellen je er in dit artikel graag meer over! 

Opruimen 

Bij een woning verkopen wil je natuurlijk dat je een goede eerste indruk achter laat. Begin daarom altijd met het huis op te ruimen en een grondige schoonmaakbeurt te geven. Met een uurtje poetsen ben je er helaas nog niet, dus besteed hier goed aandacht aan. Ruim eerst je huis op en zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk losliggende prulletjes overal liggen. Dit kan namelijk er chaotisch overkomen. Hierna is het tijd om het huis grondig te poetsen. Denk hierbij ook aan randen van de vaatwasser, afzuigkap en eventuele roosters. 

Luchten 

Ten tweede is het belangrijk dat je je huis goed door laat luchten. Zo kunnen luchtjes van sigaretten of huisdieren het huis ontsnappen en zullen de potentiële kopers binnen komen in een fris huis. Om het huis lekker te laten ruiken, kun je geurkaarsjes neerzetten en een verse bos bloemen. Ook kun je een verse appeltaart bakken, dan kun je deze ook meteen aanbieden aan de kopers. 

Haal persoonlijke spullen weg 

Veel mensen vinden het lastig om bij een bezichtiging in te beelden dat zij er zelf ooit zullen wonen. Om dit proces iets makkelijker te maken, is het verstandig om zo veel mogelijk persoonlijke spullen weg te halen. Denk bijvoorbeeld aan fotolijstjes, maar ook aan posters en dergelijke. Laat daarentegen juist de potenties van een ruimte zien, zonder te veel rommel. Doe daarom de gordijnen omhoog en berg alle persoonlijke spullen tijdelijk even op. 

Neutrale kleuren 

Je wilt het liefst je huis natuurlijk niet helemaal gaan verbouwen voor een verkoop, maar als je hele felle kleuren op de muren hebt zitten, raden we je toch aan om hier een neutraal kleurtje overheen te verven. Ten eerste kunnen felle kleuren een ruimte heel klein maken en ten tweede kan het mensen ook afschrikken. Kies daarom voor een neutrale en zachte kleur die goed te combineren is met diverse interieurstijlen. Denk bijvoorbeeld aan gebroken wit, grijs en zacht groen. Dit zijn relatief kleine aanpassingen met een groot effect!